SUA oferă Ucrainei un pachet de ajutor militar de 1,2 miliarde de dolari pentru consolidarea apărării antiaeriene și artileriei

0 Comentariu 147 views

Departamentul Apărării SUA a dezvăluit un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina în valoare de 1,2 miliarde de dolari, potrivit unui anunț oficial pe site-ul Ministerului Apărării al SUA.

Acest pachet de asistență în securitate vizează întărirea apărării antiaeriene a Ucrainei și satisfacerea necesarului de muniție pentru artileria sa. Asistența este furnizată prin Inițiativa Ucrainei de Asistență în Securitate (USAI), spre deosebire de Programul de preluare prezidențială (PDA), utilizat de Pentagon pentru a trimite echipamente din depozitele sale către Ucraina.

Noul pachet prevede:

  • sisteme suplimentare de apărare aeriană și muniție;
  • Echipamente pentru integrarea sistemelor de apărare aeriană occidentale în cadrul apărării aeriene ucrainene;
  • Muniție pentru contracararea dronelor;
  • Proiectile de artilerie de calibrul 155 mm;
  • Servicii de imagini prin satelit comerciale;
  • Susținerea activităților de instruire, întreținere și asistență.

Anterior, se raporta că noul pachet de ajutor militar pentru Ucraina va cuprinde sisteme de rachete antiaeriene MIM-23 HAWK și muniție pentru sistemele de apărare aeriană. Această decizie vine în contextul pregătirilor Forțelor Armate ale Ucrainei pentru o ofensivă împotriva forțelor de ocupație ruse și necesității continue de echipamente de apărare aeriană, dat fiind că Rusia continuă atacurile cu drone kamikaze și rachete de diverse tipuri.

MIM-23 HAWK, produs de Raytheon, este un sistem de rachete antiaeriene american cu rază medie de acțiune adoptat de armata SUA în 1960 și modernizat de-a lungul timpului. Acesta a fost dezvoltat inițial pentru distrugerea avioanelor, dar ulterior modificat pentru interceptarea rachetelor. HAWK a fost unul dintre principalele sisteme de apărare aeriană cu rază medie înainte de introducerea sistemului MIM-104 Patriot și a fost produs în peste 40.000 de unități în întreaga lume.

Ucraina are oportunitatea să obțină un număr mare de astfel de sisteme de apărare aeriană, deoarece acestea au fost fabricate nu doar în SUA, dar și în alte țări sub licență și în prezent sunt retrase treptat.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.