Sistemul feroviar polonez, victima unui atac! Indiciile conduc spre Rusia

de Florian
0 Comentariu 49 views

Nu numai România a trăit tragedii in acest weekend. Compania de căi ferate PKP din Polonia, citată de Hotnews.ro spune că noaptea trecută, sistemul de supraveghere a traficului feroviar polonez a fost afectat de un atac informatic care a afectat circulația a cel puțin 20 trenuri.

Oficialii de la Varșovia spun că este vorba de un atac destabilizator și au indicii că totul ar putea veni din Rusia, pentru că atacatorii au difuzat un discurs al lui Vladimir Putin și imnul de stat al Rusiei în timpul atacului, arată sursele citate.

Evident, traficul s-a reluat iar ancheta va oferi detalii când se va identifica în mod clar sursa atacului.

Concret. în noaptea de vineri spre sâmbătă, mai multe persoane necunoscute au intrat ilegal în rețeaua de comunicații radio a Căilor Ferate Poloneze (PKP), în apropiere de Szczecin, în nord-vestul țării, emițând un semnal „stop” care a provocat oprirea și întârzierea celor 20 de trenuri, scrie sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al Serviciilor Speciale poloneze, Stanislaw Zaryn,  a declarat într-un comunicat publicat de agenția PAP, preluată de Hotnews.ro:

.„Pentru moment, nu excludem niciun scenariu. Ştim că de mai multe luni s-au întreprins tentative de destabilizare a statului polonez”.

Sursa foto: Hotnews.ro

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.