Sfânta Ana, celebrată pe 3 februarie la Jariștea!

de Florian
0 Comentariu 85 views

Pe 3 februarie, sunt pomeniți la Sinaxar, Sfinții Simeon și Ana, slujitorii Templului unde a fost adus Hristos pentru închinare.

Kera Kalița a decis să dea cinstirea cuvenită momentului:

„Întru cinstirea vieții Proorociței Ana, Kera Calița a poruncit masă mare și binecuvântată la Jariștea Locantă sâmbătă, 3 februarie, de la ceasurile șase seara, cu belșug de merinde și asupra de revelatorie închinare:
Mizilic monahicesc de rit nou
-Salată de boeuf, cu carne de vită și ținută în libertate pe o pășune ca a Raiului, legume mărunțite cu har și cotropite nesamavolnic de o cremă fină de mayonnaise papistașă
Îndestularea mireanului credincios
-Pulpe de pui în baiț de vin dulce în care s-au picurat arome orientale, lăsate în voie, la foc mic de vreascuri de pomi fructiferi, în caserolă de ceramică, aduse pe farfurii de porcelan cu ciuperci de pădure scăldate în sos alb cremos, de smântână cu mărar și piper verde, de va ieși o blanquette de poulet mai pricopsită
Îndemn la cuvioasă dedulcire
-Clătite cu magiun de casă, zis în vechime silvoiță, lictar, povidlă sau pegmez, făcut neapărat în ceaun de aramă
Beuturi ce ajută la limpezirea gândurilor
-Apă de izvor preacurată, cu mici bule minerale sau fără
-Ceaiuri din Țara Sfântă, potrivite după gust cu răzătură de coajă de naramză uscată
-Cafea arabică aromată, cu un delicat iz de ciocolată
Sufletele se bucură!
-Kera Calița spune povestea plină de miez duhovnicesc a Sfintei care l-a întâmpinat pe Mesia cu inima deschisă spre minunile dumnezeiești
-Taraful Crailor de Curtea Veche înalțând cântările sale în armonii sacre
-Trilurile Mierlei Jariștei, Daniela Safta, răsunând ademenitor
-Cristina Ioana, în recital de mahala luminată
-Leonard și călătoriile muzicale ale vocii sale de aur
…Pentru a se îndeplini cu râvnă profețiile culinare, se vor scoate de la teșcherea 100 de sesterți sau 100 de lei noui. A se face fără preget rezervațiunea la unul dintre numerele de telefon: 0721 961 936 / 0775 609 233 / 0770 948 868.
Puțini la număr sunt cei care au darul profeției și de a-l vedea pe Mesia cu mult înaintea celor din obște. Astfel, după ce a trăit cu bărbatul ei şapte ani, acela săvârşindu-se prin moarte, Sfânta Ana și-a regăsit pacea sufletească toată viaţa ei, zăbovind cu rugăciunea şi cu postul. Ţinând acest fel de viaţă în chip neobosit, ea s-a învrednicit a vedea pe Domnul, când a fost dus la Templu, la patruzeci de zile de la naşterea Sa în trup, de către Preasfânta Lui Maică şi de dreptul Iosif.
Sfânta Ana, proorocița, de care, tâlcuind Scripturile, Luca pomenește în Evanghelie, și care, dimpreună cu Sfântul Simeon primitorul de Dumnezeu întâmpinând pe Domnul nostru Iisus Hristos în biserică, grăia despre Dânsul tuturor celor ce așteptau izbăvirea în Ierusalim, cum că acesta este Mesia cel așteptat.”

Sursa foto: Jariștea

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.