Războiul din Ucraina: între „pedeapsa divină” și „risipirea armelor Occidentului”

de Florian
0 Comentariu 197 views

Ucraina și Rusia nu se confruntă numai în plan militar și al serviciilor secrete. Există și un război mediatic acerb, o luptă de imagine ale celor două forțe.

Generalul ucrainean, Kirol Budanov. din sstructurile de informații militare ucrainene  a declarat că dronele lansate de Ucraina care au lovit Moscova ar fi „pedeapsa divină”.

Pe de altă parte, Kremlinul afirmă prin vocea lui Dmitri Peskov că Ucraina nu face decât să risipească armele primite din Vest în cadrul a ceea ce ucrainenii numesc contraofensivă de vară:

„Resursele de mai multe miliarde de dolari care au fost transferate de către țările NATO către regimul de la Kiev sunt, de fapt, cheltuite ineficient și fără scop””.

Ministrul Apărării, Serghei Shoigu a declarat și el că Ucraina acționează cu mare disperare și atacurile sale sunt un eșec pe toată linia.

Războiul durează de 17 luni deja iar Ucraina este dependentă de ajutorul occidental. Orice pas greșit al Kievului se poate traduce într-o diminuare a ajutorului dat de NATO, UE Ucrainei.

Anul 2024 este an electoral în SUA și UE, ceea ce arată că schimbările de direcție ar putea duce la reconsiderarea interesului acestor entități politice față de conflictul din Ucraina, dacă proprii lor cetățeni vor decide că banii pentru Ucraina ar putea fi orientați spre bunăstarea societăților în care ei trăiesc.

Rusia pedalează tot mai agresiv pe teza potrivit căreia Occidentul testează arme în Ucraina  și urmărește destabilizarea Rusiei.

Sursa foto: Hotnews

 

 

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.