Radu Mazăre, „glorie” a PSD în „era Ponta”, eliberat condiționat!

de Florian
0 Comentariu 42 views

Vreme de mulți ani, la începutul mileniului III, Constanța s-a identificat cu Radu Mazăre. Fost absolvent al Institutului de Marină, student la această instituție alături de Sorin Strutinsky, în momentul Revoluției, Radu Mazăre s-a lansat în presa locală și apoi în afaceri alături de Strutinski. La un deceniu de la Revoluție deja făcea legea prin Constanța, având mai multe mandate de primar, din 2000 până în 2015.

La un moment dat, a fost luat la întrebări de Justiția din România și judecat în două dosare grele de corupție, retrocedări fictive, demisionând din funcția de primar în 2015. Astfel, el a primit două condamnări în 2019 și 2022, la ani grei de închisoare, pentru fapte de corupție, pedepsele contopite totalizând 9 ani închisoare.

Radu Mazăre plecase în Madagascar din 2017 (după ce fusese reținut preventiv și plasat sub control judiciar), de unde a fost extrădat în 2019, executând aproape cinci ani din pedeapsă la Jilava, lângă București.

În această primăvară, Radu Mazăre a depus cerere de liberare condiționată. respinsă de Judecătoria Sector 4 dar, o instanță superioară i-a dat dreptate astăzi. Este vorba de Tribunalul Ilfov. La ieșire, el a fost întâmpinat de soție și a declarat că pentru el, politica este un capitol încheiat în existența sa.

Sursa foto: Arhivă

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.