Putin și Xi Jinping au discutat timp de peste patru ore la Moscova – iată ce au declarat liderii.

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 48 views

În prima sa vizită în Rusia de la emiterea unui mandat de arestare de către Curtea Penală Internaţională în legătură cu deportarea copiilor ucraineni în Rusia, președintele chinez Xi Jinping a sosit luni la Moscova cu speranța de a consolida relațiile cu Rusia.

Cum a descurs intalnirea:

În timpul primei sale întâlniri informale cu liderul rus Vladimir Putin, președintele chinez Xi Jinping a fost numit “drag prieten” de către omologul său. Cei doi lideri au analizat propunerile Chinei privind soluționarea conflictului din Ucraina, iar Putin a arătat că le privește cu respect. Putin a admis că Rusia este “ușor invidioasă” pe progresul rapid înregistrat de China în ultimele decenii. Aceasta a fost prima dintr-o serie de întâlniri planificate între cei doi lideri în timpul vizitei de trei zile a președintelui chinez în Rusia.

Liderul rus Vladimir Putin a declarat președintelui chinez Xi Jinping că este dispus să discute planul propus de China pentru soluționarea conflictului din Ucraina. În timpul primei lor întâlniri informale la Kremlin, Putin i-a spus lui Xi că va analiza cu atenție propunerile Chinei și că este deschis pentru a discuta orice soluție viabilă. Aceasta vine în contextul în care tensiunile din regiune continuă să crească, iar China și Rusia încearcă să găsească o soluție diplomatică la conflictul din Ucraina.

Președintele chinez Xi Jinping a transmis mesajul că este “convins” că Putin va primi sprijinul deplin al poporului rus înainte de alegerile prezidențiale programate pentru anul viitor. În timpul primei lor întâlniri informale la Kremlin, Xi a lăudat progresele semnificative realizate de Rusia sub conducerea puternică a lui Putin în ultimii ani. El a afirmat că este sigur că poporul rus îl va sprijini pe Putin în eforturile sale bune pentru a-și îndeplini mandatul. Aceste declarații vin în contextul în care Putin a anunțat că va candida din nou la alegerile prezidențiale din 2024, după ce și-a schimbat constituția pentru a permite acest lucru.

Potrivit The Guardian, în cadrul discuțiilor de la Kremlin, Vladimir Putin i-a comunicat președintelui chinez Xi Jinping că a salutat propunerea făcută de Beijing de a pune capăt „crizei acute” din Ucraina și că a privit cu respect planul propus de China. Putin a menționat că Rusia este întotdeauna pregătită pentru negocieri și că vor discuta toate problemele, inclusiv sugestiile venite din partea Chinei. Putin a admis că Rusia a fost “puțin invidioasă” pe progresul rapid înregistrat de China în ultimele decenii. Această declarație vine în contextul în care China a devenit a doua economie mondială și și-a consolidat poziția ca o putere globală emergentă.

În timpul primei lor întâlniri informale la Kremlin, președintele chinez Xi Jinping l-a numit pe omologul său rus Vladimir Putin un “drag prieten”. Xi a salutat din nou intensificarea cooperării dintre China și Rusia și a subliniat importanța consolidării relațiilor bilaterale. Această declarație vine în contextul unei vizite de trei zile a lui Xi în Rusia, în care cei doi lideri au discutat o serie de probleme, inclusiv conflictul din Ucraina și consolidarea cooperării economice și comerciale.

În timpul întâlnirii cu omologul său rus la Kremlin, președintele chinez Xi Jinping a discutat despre modelul economic al Chinei și a subliniat eficiența acestuia. În contextul în care economia Rusiei se confruntă cu dificultăți din cauza sancțiunilor occidentale, Xi a menționat că China a creat un sistem foarte eficient pentru dezvoltarea economiei și întărirea statului. El a subliniat că acest model este mult mai eficient decât în alte țări și că China este pregătită să coopereze cu Rusia pentru a promova o cooperare economică și comercială mai strânsă între cele două țări.

În cadrul primei lor întâlniri informale la Kremlin, președintele chinez Xi Jinping i-a transmis omologului său rus Vladimir Putin că China și Rusia au obiective similare. Potrivit CNN, Xi a subliniat importanța cooperării strânse între cele două țări și a afirmat că vor continua să lucreze împreună pentru a promova stabilitatea și pacea în lume. El a mai menționat că cele două țări trebuie să consolideze cooperarea în domenii precum energie, infrastructură și tehnologie, și să promoveze schimburile culturale și educaționale. Această declarație vine în contextul unei vizite de trei zile a președintelui chinez în Rusia, care are ca scop consolidarea relațiilor dintre cele două țări.

  • „Este adevărat că țările noastre împărtășesc aceleași obiective sau unele similare. Am depus eforturi pentru prosperitatea țărilor noastre… putem coopera și lucra împreună pentru a ne atinge obiectivele.
  • Sunt foarte fericit că pot vizita din nou Rusia, la invitația dumneavoastră. Și că Rusia este prima țară pe care am vizitat-o ​​după realegerea mea ca președinte al Chinei”, i-a spus Xi lui Putin.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, președintele rus Vladimir Putin a pregătit oaspetelui său, președintele chinez Xi Jinping, un meniu diversificat, care includea șapte feluri de mâncare, în timpul cinei oferite la Kremlin. Peskov a menționat că Putin ține întotdeauna la îndemână înghețata rusească pentru oaspetele său, ceea ce a fost de asemenea servit la cină. Aceasta este una dintre tradițiile prânzului sau cinei oferite de Putin oaspeților săi de rang înalt. Cina a avut loc în timpul vizitei de trei zile a președintelui chinez în Rusia, care a avut ca scop consolidarea relațiilor dintre cele două țări.

Potrivit CNN, secretarul de stat american, Antony Blinken, consideră că vizita președintelui chinez, Xi Jinping, la Moscova are ca scop oferirea unei “acoperiri diplomatice” pentru acțiunile Rusiei în Ucraina, în loc să le condamne. Blinken a subliniat că Statele Unite și aliații lor continuă să condamne “agresiunea rusă” în Ucraina și să susțină integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei. El a afirmat că este important ca toate țările să se unească pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la acțiunile Rusiei și să ia măsuri pentru a reduce tensiunile din regiune. De asemenea, Blinken a subliniat importanța continuării cooperării strânse dintre SUA și aliații lor pentru a aborda provocările din regiunea euro-atlantică.

Discuțiile au durat 4,5 ore, potrivit RIA.

Cei doi lideri sunt așteptați să aibă mâine alte întâlniri oficiale.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.