Putin a semnat un decret privind acordarea cetățeniei ruse celor care au locuit în Crimeea înainte de martie 2014

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 108 views

Președintele Vladimir Putin a emis un decret care stabilește noi reguli pentru acordarea cetățeniei ruse unor categorii specifice de cetățeni străini și apatrizi. Acest decret are ca scop protejarea drepturilor și libertăților omului, conform principiilor și normelor de drept internațional general recunoscute.

Categorii eligibile pentru obținerea cetățeniei ruse sunt:

– Cetățenii Ucrainei care nu au cetățenia altui stat și apatrizii născuți și cu reședința permanentă în Crimeea, care au părăsit granițele acesteia înainte de 18 martie 2014, precum și copiii, soții și părinții acestora.

– Cetățenii Ucrainei și apatrizii care au un document care acordă dreptul de ședere în Rusia sau un certificat de participare la programul de stat pentru relocarea voluntară a compatrioților care au reședința permanentă pe teritoriul Ucrainei.

– Străinii care ei înșiși sau ale căror rude în linie ascendentă au fost supuși unei deportări ilegale de pe teritoriul Republicii Autonome Sovietice Socialiste Crimeea.

– cetățeni ai Afganistanului, Irakului, Yemenului și Siriei, născuți în URSS și care au avut anterior cetățenie URSS și membri ai familiilor acestora.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.