Cred că am ascultat în fiecare zi „Românie, mândru plai”!
Am asociat-o în mintea mea de istoric trecut de prima tinerețe, cu Mary Grant. Sau cu Maria Rosetti. Maria Rosetti a fost soția lui C.A.Rosetti. Era scoțiancă de origine și s-a numit Mary Grant. Era sora lui Efingham Grant, secretar al Consulului Marii Britanii la București, Sir Robert Gilmour Colquhoun.
Pictorul Constantin Daniel Rosenthal i-a făcut portretul în ie și cu părul despletit. De fapt, sunt două picturi, una România Revoluționară,

Credit foto: Wikipedia
cealaltă România rupându-și cătușele pe Câmpia Libertății.

Credit foto:Wikipedia
Uitați-vă bine la cele două imagini și priviți-o pe Paula Hrișcu. Mary Grant era născută în 1819, deci avea 29-30 ani la 1848. Exact vârsta pe care o are acum Paula Hrișcu.

Credit foto: Facebook Paula Hrișcu
Mary Grant și-a botezat fiica Sofia Libertatea. A crezut și a luptat pentru libertate când alții așteptau pe alții s-o facă pentru ei.
Mary Grant/Maria Rosetti a scos o gazetă,a fost jurnalistă. A scris primele rubrici de tip „Mama și copilul” din presa românească.
Privind picturile lui Rosenthal, parcă simți cum te pătrund direct în inimă versurile Paulei Hrișcu:
„Avem câmp de aur făurit din spicele de grâu
Da da ea este țara mea
Macii roșii din poiene tricolorul de la brâu
Da da ea este țara mea
Și e despre tine
Dulce Românie
Mândru plai
Cu pământ rupt din Rai
Doina dorul poezia și credința-n Dumnezeu
Da da ea este țara mea
Ne-au sădit în suflet soare și ne-au ocrotit de rău
Da da ea este țara mea”.
Paula Hrișcu este emblema unei Revoluții care se naște!
Paote mă cenzurează tovarășul globalist Daniel David, dar o să-i aduc aminte ce spunea Edgar Quinet, căsătorit cu Hermione Asachi: „Dacă poporul cu elitele în frunte se ridică, nicio armată nu-i stă împotrivă!”