Oradea: Autoritatea locală acordă un stimulent de 3.000 lei pentru persoanele fizice (PROGRAMUL RABLA)

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 126 views

Începând cu 21 aprilie 2023, se deschide sesiunea de finanțare a Programului de casare a autovehiculelor uzate destinat autorităților locale, gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Orădenii vor avea acces la acest program național, după ce Consiliul Local Oradea a aprobat recent participarea Primăriei Oradea.

Programul prevede finanțare nerambursabilă din Fondul pentru mediu pentru vehiculele uzate cu vechime de cel puțin 15 ani, în schimbul casării acestora. Proprietarii trebuie să dețină autovehiculul de minimum 5 ani.

Autoritățile locale vor încheia contracte de finanțare cu cetățenii, oferind un stimulent de 3.000 lei pentru casarea mașinii. Această sumă este compusă din 2.400 lei finanțați de AFM și 600 lei susținuți de bugetul local.

Primăria Oradea estimează că până la 5.000 de autoturisme uzate din oraș ar putea fi eligibile pentru acest program. Dat fiind că în Oradea sunt înregistrate peste 110.000 de mașini, reducerea poluării și încurajarea participării la acest program sunt priorități pentru administrația locală. Primarul Florin Birta susține că proiectul va ajuta la reducerea poluării în Oradea.

Autoritățile locale pot depune cererile de finanțare și documentația necesară între 21 și 28 aprilie 2023. Ulterior, AFM va evalua cererile și va selecta administrațiile locale participante în funcție de fondurile disponibile. După semnarea contractului de finanțare cu AFM, autoritatea va lansa platforma de înscriere a persoanelor fizice, iar listele cu participanți vor fi transmise primăriilor. Cetățenii vor prezenta documentele de eligibilitate și vor semna contractul de finanțare cu primăria. În final, autoturismul va fi predat la un centru de preluare și va fi scos din circulație.

Sursa informatii: https://www.oradea.ro/stiri-oradea/primaria-oradea-se-inscrie-in-programul-bdquo-rabla-local-rdquo

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.