O retrospectivă de poveste la Rivalii! Plus, ca de obicei, surprize de top!

de Florian
0 Comentariu 100 views

Rivalii au ajuns la finalul unui sezon care a debutat ca o victorie asupra cenzurii.

M-am uitat la tot sezonul, nu cred că mi-a scăpat vreo ediție, sau dacă a scăpat, am punctat la reluarea nocturnă cum se zice.

Nu sunt numai eu cel care a văzut că emisiunea a fost „altceva”. Audiențele emisiunii de ieri de la ora 15.00, au demonstrat ceea ce știam cu toții: Între orele 15 și 17.00, sâmbătă de sămbătă, telecomanda a accesat TVR 2, de patru ori mai mult decât în altă zi a săptămânii la acea oră!

Chiar și ieri, când a fost o selecție a celor mai reușite momente. Ce m-a impresionat pe mine ieri, a fost prezența unui tezaur uman viu, la Govora. Nu știu dacă este omologat ca atare de Ministerul Culturii, de prin 2010 încoace sunt atestate tezaure umane vii, dar „nea Ilinca” este ultimul realizator de opinci tradiționale. Când familia prezidențială Macron a vizitat Muzeul Satului acum ceva ani, el le-a oferit cadou perechi de opinci create de el.

Govora este stațiunea de top iar Managerul Hotelului Palace din Govora, Violeta Nițescu a reușit să recupereze „5 minute de istorie” vie, nealterată.  Dorobanții români la Plevna au luptat purtând opinci, cazarmamentul militar e de dată ulterioară, s-a întâmplat și pe la 1919 așa ca pe Parlamentul Ungariei dacă nu li s-a dat voie să pună drapelul românesc, soldații români și-au pus opinca… Opinca și căciula sunt valorile acestui popor, iar ce s-a văzut la Govora a fost o atestare pentru totdeauna.

Emisiunea de ieri a fost despre noi toți. O emisiune care va rămâne în cronica filmată a Arhivei de Aur a TVR, cu toate opreliștile.

Sperăm ca Rivalii să ne pună la treabă și de la toamnă încolo! Autofinanțat, fără un leu de la stat, Rivalii au rupt audiența postului…

Să dea Dumnezeu să auzim de bine!
Sursa foto: Marina Almășan

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.