Nokian Tyres începe construcția primei uzine cu emisii zero de CO2 din lume la Oradea, cu o investiție de 620 de milioane de euro

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 193 views

Compania finlandeză Nokian Tyres a decis să stabilească în Oradea prima sa uzină cu emisii zero de CO2 la nivel mondial, după ce a evaluat peste 40 de locații posibile. Lucrările de construcție pentru noua fabrică au început oficial.

Aceste investiții străine sunt esențiale pentru dezvoltarea economică și socială a României, stimulând economia prin aport de capital și crearea de noi oportunități de muncă. În ceea ce privește noua fabrică din România, se așteaptă să ofere aproximativ 500 de locuri de muncă, cu salarii semnificativ mai mari decât media pieței.

Alte beneficii includ îmbunătățirea climatului de afaceri, creșterea exporturilor și transferul de tehnologie.

Investiția totală în această fabrică se estimează la aproximativ 620 de milioane de euro. Guvernul României a acordat un ajutor de stat de aproximativ 99,55 milioane de euro, sub formă de grant.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.