Noaptea de 23 ianuarie 1864 – Masoneria salvează România!

de Florian
0 Comentariu 60 views

A curs multă cerneală legată de ziua Unirii Principatelor din 24 Ianuarie 1859. S-a spus că sub presiunea Poporului, La București, alesul Moldovei Alexandru Ioan Cuza a fost ales și domn al Țării Românești.

În noaptea trecută de 23 ianuarie 189 (duminică spre luni), masonii români și moldoveni s-au reunit într-o ținută solemnă la Hotel Concordia și au luat decizia ca să facă orice era posibil ca domnul Moldovei să fie și domnul Țării Românești.

Toți frații francmasoni și-au făcut atunci datoria: comandanții de unități militare și-au mobilizat în secret forțele de sub comandă, profesorii, medicii, avocații, alți intelectuali, alături de preoți au mobilizat marea masă a populației din zonele de margine ale Capitalei, astfel că Dealul Mitropoliei era înconjurat de muncitorii și țăranii care se aflau în apropierea Capitalei.

Așadar, hotărârile ținutei masonice din 23/24 ianuarie 1859 s-au materializat în dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza. Domnitorul va sosi la București, pe 8/20 februarie 1859.

Sursa foto: Pixa Bay

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.