Marina Almășam luptă contra „contrelor” puse de postul TVR2

de Florian
0 Comentariu 110 views

Marina Almășan a anunțat faptul că TVR2, mai exact conducerea postului i-a creat din nou probleme înainte de ultima emisiune a sezonului, prin faptul că deși TVR nu a oferit un leu emisiunii, iar filmarea de la Hotel Palace Govora a fost realizată cu susținerea totală  a managementului Hotelului, pentru echipa de filmare, managementul postului a solicitat cenzurarea filmărilor acuzând-o nefondat pe producătoarea emisiunii că ar face reclamă hotelului.

Marina Almășan a declarat că se ridică împotriva hărțuirii la locul de muncă și a precizat pe Facebook:

„Buna dimineața!
Azi nu încep cu un mesaj pozitiv, ci cu unul grav.
Sunt avertizor public si orice referire la disfuncționalitațile în cadrul unor instituții publice, legate de proasta gestiune a banului public, nouă, avertizorilor publici, ni se permite. In același timp, sunt angajatul unei instituții serioase, care respectă legea și de aceea nu-mi doresc decât să fac același lucru. Să nu-mi bat joc de banul public si să nu încalc legi.
Prin urmare, prin această postare vreau să cer un sfat experților în publicitate care citesc aceste rânduri : unde greșesc?
În ideea de a proteja banul public și de a mai face ÎNCĂ o emisiune cu buget zero, am găsit deschidere și ajutor, pentru ultima ediție a emisiunii noastre, la Complexul Băile Govora, a carui conducere mai colaborase cu emisiunile mele acum mulți ani, rămânând extrem de mulțumită de acea colaborare. În virtutea ei, au spus DA fără rezerve la solicitarea mea de a ne ajuta și de această dată. Așadar, în baza contractului ulterior negociat cu Direcția Comercială a TVR, Hotelul Palace – o frumoasă clădire de patrimoniu, de peste 100 de ani, se obliga să ne ofere locațiile pentru filmare , cazarea timp de doua nopți a întregii echipe, cele trei mese pe zi ( pentru a nu consuma niciun leu de diurnă, de la TVR), plus orice alt sprijin logistic necesar filmărilor. Ca să nu mai vorbim că minunatul manager Violeta Nițescu și-a depășit cu mult obligațiile contractuale, oferindu-ne “ din partea casei” și transportul dus-întors al echipei , pe care TVR nu avea cum să-l rezolve. Mai mult, doamna manager ne-a ajutat și cu aducerea în emisiune a unor invitați inediți – meșteri populari și rapsozi din zona Vâlcei, suportând domnia sa toate costurile aferente.
Ieri, înainte de predarea casetei spre difuzarea de azi, doamna director TVR2, împotriva căreia am deja depusă o plângere penală pentru hărțuire la locul de muncă ( Ruxandra Tuchel) , a stârnit mare vânzoleală în TVR. Bref, nu intru in detalii. Sunt treburi interne. Mi s-a trimis un mail oficial prin care mi se solicita eliminarea din emisiune a filmărilor din locațiile hotelului , pe motiv că ele ar reprezenta o publicitate indirectă la adresa hotelului ( deși acestea erau prevăzute in contract și nu conțineau niciun element publicitar, ci doar niște prezentări făcute de noi pe o băncuță in Recepție, pe scările Hotelului, la o masă în Restaurant, sau în fața unor oale din bucătărie), eliminarea unora din cele câteva menționări verbale, făcute de mine, ale locului în care filmam, eliminarea din genericul de final până și a numelui doamnei Violeta Nițescu, căreia îi mulțumeam, în calitate de persoană fizică, pentru întregul sprijin, motivând că numele resprezintă o reclamă la hotel. 😳😳😳
Parte din solicitarile Canalului editorul de imagine le-a rezolvat, ciopârțind , în miez de noapte, filmarea. Era păcat să nu fie difuzata emisiunea, după tot acest efort, și al nostru și al celor de la Govora! Parte din solicitari – cele absurde, în opinia mea – nu au avut cum să mai fie remediate și mi le-am asumat.
M-ar ajuta mult parerea unor specialiști în televiziune și în publicitate. Personal, continui să ma că, iată, sunt printre extrem de puținii producători care demonstrează că se pot face programe fără a se toca banul public, că notorietatea și credibilitatea mea reușesc sa atragă companii de prestigiu, care-și asociază numele cu cel al programelor semnate de mine. Desigur că, prin astfel de atitudini ( avocații mei le definesc ca fiind încadrate cu claritate în categoria “hărțuire la locul de muncă”) , se dorește compromiterea mea și a instutiției noastre. Nu este prima oară când, din cauza unor astfel de specimene, companii cu care am colaborat timp de decenii, au ajuns să întoarcă spatele TVR-ului.
Sunt avertizor public, așadar, și în plus, sunt dezamăgită că, în loc să aprecieze eforturile mele și ale echipei pe care o conduc, de a face lucruri deosebite, șeful ierarhic mă întreabă : “De ce n-ați filmat în curtea TVR?”. No comment!
O zi frumoasă să aveți!
La ora 15, pe TVR2, veți urmări așadar ediția retrospectiva a sezonului RIVALII!”

Sursa foto: Marina Almășan

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.