Mai multe țări au convenit să antreneze piloți ucraineni pe F-16

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 187 views

Ucraina a primit semnale de la anumite țări referitoare la disponibilitatea lor de a începe pregătirea piloților ucraineni pe avioanele de luptă F-16, a anunțat ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.

„Există progres. Avem semnale clare din partea unor țări că sunt gata să înceapă antrenarea piloților ucraineni pentru F-16”, a declarat Kuleba.

Potrivit ministrului, avionul de luptă F-16 este ideal datorită caracteristicilor sale tehnice, deși Ucraina nu exclude alte avioane. Kuleba a menționat că Statele Unite vor avea ultimul cuvânt în privința F-16, deoarece acestea sunt avioane de luptă americane.

Ministrul a afirmat că el și colegii săi au discutat recent despre pașii necesari și argumentele de prezentat pentru a obține aprobarea Washingtonului pentru acest proiect.

În SUA, membrii Partidului Democrat insistă asupra transferului avioanelor de luptă F-16 și a rachetelor ATACMS cu rază lungă de acțiune în Ucraina, cerând președintelui Joe Biden să aprobe decizia relevantă.

Publicația americană The Hill a relatat că „membrii Congresului din ambele partide l-au îndemnat pe Biden să furnizeze Ucrainei rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune și avioane de luptă F-16 moderne”.

Cu toate acestea, administrația SUA încă nu aprobă acest pas, menționând că Statele Unite nu au sisteme ATACMS redundante și că aeronavele nu sunt o prioritate pentru Ucraina. Pe de altă parte, promisiunea Washingtonului de a furniza Ucrainei tancuri principale de luptă M1 Abrams, după luni de refuzuri, a creat o oarecare speranță.

Un grup de parlamentari crede că următorul pas logic ar fi F-16 și rachetele cu rază lungă, care ar putea fi esențiale atât pentru apărarea Ucrainei, cât și pentru contraofensivă. Între timp, unii lideri militari americani sunt de acord cu această poziție. Oficialii ucraineni continuă să insiste asupra necesității de a iniția transferul avioanelor F-16 în Ucraina. În acest context, ministrul Afacerilor Externe, Dmytro Kuleba, a cerut SUA să permită altor țări să transfere avioane de luptă americane în Ucraina.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.