MAE de la București ajută civilii palestinieni în nevoie

de Florian
0 Comentariu 69 views

MAE prin vocea deținătoarei portofoliului ministerial, Luminița Odobescu, a declarat că România înțelege suferințele palestinienilor afectați de război.

Ministrul Luminița Odobescu a declarat, citată de Pro TV:

„Faptul că nu vom mai lansa noi proceduri pentru contribuţii voluntare la UNRWA nu înseamnă că nu vom mai sprijini în continuare civilii palestinieni care se află într-o situaţie extrem, extrem de dificilă. Nevoile civililor palestinieni vor continua să fie o prioritate pentru România, pentru Guvernul României. Şi acest lucru este foarte important să fie subliniat.

Am avut un schimb de opinii şi pe situaţia din Gaza şi poziţia României este cunoscută. Am reiterat şi cu această ocazie importanţa coordonării strânse a eforturilor noastre, a eforturilor internaţionale, în vederea avansării către o pace durabilă în Orientul Mijlociu. (…) Cu privire la acuzaţiile la adresa unor angajaţi ai UNRWA, poziţia României este foarte clară – am susţinut importanţa unei investigaţii rapide şi serioase. Până la finalizarea acestei investigaţii, Ministerul de Externe nu va lansa proceduri noi pentru contribuţii voluntare, dar nevoile civililor palestinieni vor continua să fie o prioritate pentru România. Acest lucru trebuie să fie foarte clar”

Sursa foto: Pixa Bay

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.