Kera Calița a dezvăluit incredibilul menu de pe 9 februarie!

de Florian
0 Comentariu 118 views

Revărsare de gentlemeni, doamne și domnițe s-a făcut pe 9 ale lui Făurar când Jupâneasa Kalița și-a celebrat aniversarea personală, aniversarea căsătoriri și apariția unui nou tom, Banchet Franțzuit la Jariștea Locantă.

Kera Kalița a decis să dezvăluie menu-ul cu care Jupâneasa și-a delectat invitații. Deja televiziuni nenumărate au prezentat reportaje de la zaiafetul cel de pomină.

Așadar, cartea magică a bucatelor Jariștei pe care prea cinstitele obraze le-au putut mânca, la ceas de mare sărbătoare  a fost următoarea:

„Cornucopia menu-ului de Banchet franțuzit la Jariștea Locantă
Februarie este ultima lună de iarnă dar ea poate fi și prilej de vreme nemiloasă – „Luna lupilor”, căci pe viscolele cumplite de altădată, fiarele înfometate cutreierau Valahia – cât și, deopotrivă, lună de „Făurar”, când boierii își puneau în ordine catastihele și-și tocmeau arenzile spre a aduce peste an sporul vieții îmbelșugate pe moșie.
În această lună, și Jupâneasa Jariștei se privește în oglinda timpului și cum, pe 9 Februarie, de la ceasurile două ale amiezii, Kera Calița are o întreită sărbătoare în amfiteatrul cabaretului său culinar – ziua de naștere, aniversarea mariajului și lansarea tomului Banchet franțuzit la Jariștea Locantă – de bună seamă că zaiafetul musai să fie însoțit de o revărsare a cornului abundenței pe mesele templului ospitalității din Bucurescii Vechi, ca pe vremea bonjuriștilor luminați, ce se întorceau de la studii din țara lui Vatel, Carême și Escoffier.
Hommage à la Ville Lumière. Le grand menu
Sélection d’Entrées & Amuse-Bouches
– oeufs farcis à l’ancienne / ouă umplute
– cuisses de canard finement tranchées sur tronçons d’orange / pulpe de rață tăiate fin pe felioare de portocală
– canapés aux cerises de carpe tendres / tartine cu icrișoare moi de crap
-pâté de foie de dinde / pateu din ficăței de curcan
– rouleaux de jambon de Prague garnis de salade de crudités / rulouri de șuncă de Praga cu salată de crudități
– terrine de lièvre / terină de iepure de câmp
– boules de fromage pétri au cumin / biluțe de brânză frământată cu chimen
– salade de boeuf Olivier / salată de boeuf Olivier (morcovi, mazăre, fasole verde, cartofi, carne de vită -toate fierte, cubulețe de castraveți murați – toate legate cu maioneză și ornate cu măsline negre, mărar și gogoșari murați)
– rouleau de schweitzer avec du raisins noirs / sul de schweitzer cu boabe de struguri negre
– galantine de dinde aux canneberges et pistache / galantină de curcan cu merișoare și fistic
– fouet à carpe argenté / batog de crap argintiu
– balotinne de coq français / balotină de cocoș galic
– perche en papillote / papiote de șalău
– goujons de poulet / „puțișoare” de pui
-bouchées à la reine aux champignons / bușeuri cu ciuperci
– rouleau de saumon fourré à la pâte d’olives / rulou de somon umplut cu pasta de măsline
– boulettes de viande garnies de graines de sésame / chifteluțe date prin susan
– pâté d’anchois / pastetă de anșoa
– pouding chômeur / budincă de legume
– pommes de terre duchesse / cartofi duchese
– salade verte au concombre et à l’aneth / salată verde cu castraveți nature și mărar
– salade de chou blanc aux carottes et à l’aneth / salată de varză albă cu morcovi și mărar
Les pièces de résistance
– le dinde farcie / curcan trufaș umplut cu atracțiuni gastronomice, specialitatea bucătarului-chef
– gigots de mouton avec du riz jasmin / pulpe de berbecuț cu orez jasmin
Confiserie somptueuse
– gâteau au chocolat Pompadour / tort de ciocolată Pompadour
-assortiment de four-secs / fursecuri felurite
-langues de chat aux raisins secs / limbi de pisică cu stafide
Diners du Vaudeville repond: Telefoane : 0721 961 936 / 0775 609 233 / 0770 948 868!”

Sursa foto: Pixa Bay

 

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.