Jariștea Locantă vă așteaptă zi de zi, la ceas de seară!

de Florian
0 Comentariu 92 views

Zilele de duminică și luni, 23 și 24 iunie 2024, sunt speciale. Vorbim de Duminica Rusaliilor și de Rusalii. Duminica Rusaliilor este importantă din punct de vedere liturgic, de acum, duminicile de până la Paști fiind denumite Duminica I, II, III etc după Rusalii.

Lunea Rusaliilor este Ziua Cinzecimii. Este considerată actul fondator al Bisericii Creștine. La 50 zile de la Înviere și 10 zile de la Înălțare, Duhul Sfânt s-a arătat în chip de limbi de foc, binecuvântându-i pe Apostoli cu darul predicilor în limbile neamurilor.

În 24 iunie, sunt celebrate Sânzîienele, adică nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Se zice că Elisabeta și Zaharia au fost binecuvântați la bătrânețe să aibă un fiu, iar Zaharia, preot a fost lăsat fără grai, până în ziua nașterii fiului său pentru că nu crezuse în minunea divină.

Acestea fiind zise, Kera Kalița vă așeaptă cu ighemonicon la Jariștea cu următoarele vorbe:

„Codul bunelor maniere La Jariștea Locantă
„Chelnerul și mosafirul, fiecare cu rolul lui”
Sunt Kera Calița ot Jariștea Locantă din Bucureștii Vechi și veghez neabătut ca tradiția ospitalității să fie urmată mereu ca la carte.
Chelnerii, ospătarii și toți amploaiații mei sunt instruiți să facă din servitul bucatelor un spectacol. În livrele cu găitane înfiretate sau cu șorțuri albe imaculate, ca spuma laptelui, ei trebuie să-l facă pe orice mesean să se simtă ca un prinț, slujindu-l după protocol.
De aceea, nu au voie să-i lase pe distinșii invitați să se atingă de sticle și clondire, de frapiere și tipsii sau de castroane și polonice, oricât de mare le-ar fi acestora pofta sau de cât de mult și-ar dori să le dea o mână de ajutor truditorilor din cabaretul meu culinar.
Aiasta o pohtesc și nu mă voi lăsa vreodată înduplecată să nu ne ținem de buna rânduială!
…Vă aștept cu ighemonicon în fiecare zi, la ceas de seară, în stabilimentul meu. Veniți la Jariștea Locantă și mă puteți întreba tot ce vă trece prin cap despre ce trebuie să facă pășitorii într-un local care-și ține rangul după tipicul de altădată!”

Sursa foto: Jariștea

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.