Iranul cere țărilor musulmane să impună sancțiuni împotriva Israelului

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 50 views

Teheranul solicită impunerea unui embargo asupra petrolului israelian și aplicarea de sancțiuni suplimentare față de Israel ca răspuns la un atac grav asupra unui spital din Fâșia Gaza, conform rapoartelor de la Al Jazeera.

Ministrul de Externe iranian, Hossein Amir Abdollahian, a propus ca membrii Organizației pentru Cooperare Islamică (OCI) să inițieze un embargo pe petrol împotriva Israelului și să aplice sancțiuni suplimentare. Acesta a sugerat, de asemenea, expulzarea ambasadorilor israelieni ca reacție la atacul care a avut loc asupra spitalului Al-Ahli Arab situat în Gaza.

Aceste afirmații au fost făcute în contextul unei reuniuni de urgență organizată de OCI în orașul Jeddah din Arabia Saudită. Această întâlnire a avut loc cu scopul de a discuta despre intensificarea tensiunilor din conflictul israelo-palestinian.

Pe lângă solicitările de mai sus, Amir Abdollahian a propus și constituirea unui grup de avocați musulmani pentru a investiga și documenta posibilele crime de război săvârșite de Israel în regiunea Gaza.

Este demn de menționat că Iranul și Israelul nu mențin relații diplomatice între ele.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.