Interviul complet cu Călin Georgescu, realizat de Anca Alexandrescu la Realitatea Plus din 27 Noiembrie 2024

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentarii 2,2K views
Calin Georgescu Presedinte Romania 2024

Anca Alexandrescu. INTRO:

Am luptat cu statul paralel. Nu am cedat nici o clipă, nici la cele mai aprige amenințări. La amenziile uriașe care ne-au fost date în cascadă, în așa fel încât să ajungem în situația de a ni se ridica licența. Am vrut amenințări pe toate canalele, sub toate formele. Nu ne-am oprit. Și nu ne oprim nici astăzi. De ce spun că am o responsabilitate uriașă în această seară? Pentru că noi suntem corecți, drepți și eu vreau să-mi păstrez echilibrul și să spun în continuare adevărul. Să-l arăt așa cum este, nu jumătăți de adevăr cum fac alții. Nu înclin balanța nici într-o parte, nici în cealaltă. Da, am spus că nu pot să susțin valorile promovate de doamna Elena Lasconi. Asta nu înseamnă că îl susțin pe celălalt candidat.

Dar nici nu înseamnă că nu am demnitatea, onoarea și curajul de a arăta adevărul acolo unde este el. Am primit amenințări pe toate canalele. Astăzi mi s-a transmis pe toate canalele că vor veni protestatari aici și vreau să spun acest lucru pentru că m-am interesat personal. Cei care protestează acum în Piața Victoriei inițial aveau o cerere pentru alveola de la Piața Izvor. Au mutat cererea la prânz în ultimul moment pentru Piața Universității ca să fie în apropiere de realitatea. Plus pentru astăzi, mâine și poi mâine. Nici măcar asta nu ne-a intimidat. Astăzi am fost bombardată efectiv cu întrebări, dar și cu informați. Din acest motiv am o responsabilitate uriașă pentru că eu trebuie să am grijă ce întrebări pun, cum le pun și ce vă transmit dumneavoastră.

Astăzi am renunțat și la niște prieteni pe pagina de socializare, chiar și la niște invitați. Pentru că eu, echipa mea și colegii mei nu putem sub nicio formă să propagăm ura, să încurajăm oamenii să-i arate cu degetul și să-i instige împotriva celor care au votat cu un candidat care nu le place. Nu voi putea niciodată să promovez dorința aceasta de a protesta violența, dorința de a crea haos. Cine-și dorește să fie haos în România și de ce? Mă uit cu disperare, aș putea spune, la enormitățile care sunt rostogolite de către jurnaliști care se lăudau a fi imparțiali și corecți. Astăzi noapte când m-am dus acasă am încercat să mă uit în reloare pe cealalte posturi de televiziune să văd ce-au făcut ceilalți în emisiuni.

Nu mi-a venit să cred cum se urla în platouri, cum efectiv erau supuși unui tir inadmisibil invitații din platouri și erau puși la colți doar pentru că nu aveau același discurs, un discurs al urii. Cine-și dorește ca astăzi România să fie aruncată în haos? Cine-și dorește ca românii astăzi să fie învrășbiți? În mod sigur realitatea plus și eu nu. Îmi doresc ca votul oamenilor să fie respectat. De ce nu s-a convocat CSAT cu o săptămână înainte de alegeri când și eu și mulți alții am ridicat problema acelor conturi neasumate de pe TikTok? De ce nu s-au gândit atunci la această chestiune? Ceea ce se întâmplă astăzi este în neregulă și în pute, de la distanță. Nu pot să trec cu vederea faptul că în aceiași zi s-au depus două contestații la Curtea Constituțională.

Domnul Terheș care vine cu niște argumente care pot fi valide, dar sigur că mă pot gândi că de fapt argumentele domniei sa le pot servi ca la biliard următoarei lovituri. Nu pot să trec peste faptul că tocmai astăzi Claus Iohannis s-a trezit din adormire și a convocat mâine CSAT în aceeași zi în care Curtea Constituțională ar urma să se pronunțe asupra celor două contestații depuse de către domnul Sebastian, cum îl mai cheamă, și domnul Terheș. Nu pot să trec cu vederea faptul că astăzi Claus Iohannis a reactivat un procuror militar, pe numele dânsului Ionel Corbu, cel care o vreme s-a ocupat de dosarul 10-a august și care, din informațiile mele, a fost unul din procurorii care a vrut să investigeze SRI București.

Nu pot să nu țin cont de faptul că se vorbește tot mai apăsat, în tot mai multe medii, că este un război între servicii. Eu nu vreau să fiu o unealtă a unora sau altora. Vreau să fiu, cu ghilmele de ligoare, unealta a românilor. Îmi doresc ca românii să știe adevărul. Îmi doresc ca democrația să învingă în România. 2 milioane de voturi spun mult. Vă spun atât. Cei care astăzi s-au gândit să fac aceste demersuri, n-au înțeles de fapt ce s-a întâmplat duminică. O spun de trei zile și o spun și mai apăsat astăzi. Pentru că în ultimele zile am primit sute de mesaje de la medici, avocați, judecători, oameni extrem de bineprecătiți, care fac performanță acolo unde sunt ei, care da, susțin acest candidat.

Le e frică să spună public, să-și asume acest lucru. De ce? Din cauza urii și a oprobiului public. Nu! Alegătorii nu au IQ cu două cifre, cum astăzi însinua un telespectator pe pagina unui fost invitat al meu, căci de astăzi nu va mai fi la mine în platou, spunând practic și despre mine acest lucru. Sunt românii toți, indiferent de pregătire, indiferent de domeniul în care lucrează, indiferent că sunt în România sau în diasporă. N-ați înțeles nimic și vă spun cu subiect și predicat. Dacă mâine lucrurile o vor lua razna, o să aveți parte de mari surprize. Nici unul nu realizați cât de profund este fenomenul care s-a creat. Am văzut o grămadă de analize astăzi, oameni care foarte multă vreme vorbesc despre ceea ce se întâmplă. Care încearcă să explice celor care cultivă ura, care încurajează violența, care încurajează protestele în care am văzut cu stupoare că se dorește moartea unui candidat. Păi, oameni buni, suntem în decembrie, la 35 de ani de la evenimentele din 1989. Pentru asta au murit românii atunci? Vă mai doriți o revoluție? Fitilu a fost aprins. Vă avertizez. Să înceapă emisiunea.

Elementul esențial în democrație, care nu este jocul numelor, cifrelor, cine are majoritatea, cine dintre noi are trei, astăzi vreau să vă spun. Așa că nu sunt oameni mari de vot, nu este democrație. Democrația însemnează o înțelegere că omul este în centrul societății și toate instituții trebuie să se îmburte în jurul lor. Democrația însemnează că îl asculti pe om și, pe urmă, îi respingi punctul de vedere. Democrația se poate, chip de esență a democrației, se poate exprima într-o singură frază. Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine. Mi-am dorit foarte tare să încep dialogul cu domnul Călin Georgescu și cu invitatul meu din platou din această seară cu spusele lui Ion Rațiu.

Vreau să vă îndemn la cal, la rațiune, să vă ascultați inima și să gândiți cu dravoste față de aproapele vostru și față de ceilalți cetățeni români care poate nu împărtășesc aceleași opinii cu dumneavoastră. Din acest motiv am să înlotur orice personaj care va îndemnea la ură și la violență atât din platoul emisiunii cât și de pe pagina mea. Îi spun bună seara domnului Călin Georgescu. Bună seara domnule Georgescu, vă mulțumesc foarte mult. Bună seara, eu vă mulțumesc frumos pentru invitație. Și mă bucur că ați început cu Ion Rațiu, care a fost un singur doar al democrației. Domnule Georgescu, puțin timp înainte să intru în direct am văzut că ați transmis un mesaj. V-aș ruga frumos să îl reluați și public pentru că mi se pare extrem de important venind de la dumneavoastră mesajul pe care l-ați trimis către oameni și către cei care încearcă să arunce România în haos și să încurajeze violența.

Anca Alexandrescu: Domnule Georgescu, puțin timp înainte să intru în direct am văzut că ați transmis un mesaj. V-aș ruga frumos să îl reluați și public pentru că mi se pare extrem de important venind de la dumneavoastră mesajul pe care l-ați trimis către oameni și către cei care încearcă să arunce România în haos și să încurajeze violența.

Călin Georgescu:Vă mulțumesc. Mesajul principal este legat de faptul că vă îndemn pe toți, toată societatea românească, la ceea ce aveți nevoie astăzi: pace și liniște socială. Fac un apel la unitate, calm, liniște, respect reciproc, în care eu cred cu toată ființa mea. În același timp, voi fi foarte ferm în ceea ce voi spune acum. Fac apel la toată societatea românească, în primul rând ca părinte. Vă rog pe toți, mai ales mass-media, să nu faceți audiență cu acei copii care sunt acum în stradă, în piață. Vă rog din tot sufletul meu, spuneți-le să meargă acasă, la familiile lor. Nu dorim să se întâmple niciun incident cu nimeni. Nu avem nevoie decât de pace și înțelegere. Instituțiile statului, desigur, trebuie să-și facă datoria, iar lucrurile se vor întâmpla într-un ritm normal. Să avem alegeri în pace, nu în război, pentru că altfel riscăm să câștigăm răul. Și nu vrem asta, exact cum ați spus dumneavoastră, doamna Alexandrescu. […]

Anca Alexandrescu: Domnule Georgescu, intenționați să scoateți România din UE și NATO?

Călin Georgescu: Nu am renunțat niciodată la acest lucru. Niciodată. N-am avut niciodată o poziție de acest fel. Dreptul nostru este foarte bine că suntem membri, este foarte onorabil. Eu am spus doar că, în aceste două instituții, noi trebuie să negociem. Trebuie să mergem așa cum istoria noastră ne-a învățat, drept, cu demnitate, pe verticală, nu în genunchi. Niciodată.

Anca Alexandrescu: Domnule Georgescu, intenționați să băgați serviciu militar obligatoriu? Este o altă îngrijorare a românilor.

Călin Georgescu:Nu. Eu am spus foarte clar că, din punct de vedere al structurării unui spirit național și mai ales de a avea pentru noi, ca țară, o protecție la orice fel de calamitate naturală, am spus-o cu subiect și predicat. Este vorba despre un program prin care tinerii, într-o perioadă de câteva luni, pot învăța cum să reacționeze în situații de urgență: incendii, inundații, cutremure. Suntem total descoperiți la nivel național în astfel de situații. Uitați-vă ce s-a întâmplat la Clubul Colectiv. Nu am fost în stare să ne protejăm copiii. Așadar, un astfel de program ar fi o oportunitate pentru tineri să învețe să se protejeze, să fie plătiți pentru munca lor și să contribuie la siguranța națională. Nu dorim acest lucru din punct de vedere al unei obligativități, ci din perspectiva unui spirit național. Este un model elvețian, care astăzi funcționează foarte bine și este democratic. […]

Anca Alexandrescu: Domnule Georgescu, dar intenționați să interziceți avortul? Este o chestiune, să știți, care a fost o dezbatere inclusiv în America, nu doar aici, în România.

Călin Georgescu: Nici vorbă. Eu am spus un singur lucru: dreptul liber al fiecăruia să aleagă. Știți bine că eu, împreună cu dumneavoastră în platou, am discutat multe lucruri legate de libertatea personală. Nimeni nu poate obliga pe nimeni la ceva. Pot exista oferte, alternative, dar nu poți obliga pe nimeni să facă sau să nu facă un lucru. Este un drept personal, care trebuie respectat. Fiecare are dreptul să aleagă conform propriei conștiințe și după ce se informează din toate punctele de vedere.


Anca Alexandrescu: Domnule Georgescu, o să vină Robert Kennedy să vă susțină la București?

Călin Georgescu: Așa cum știți, mai ales dumneavoastră, partea celebră a lui Robert Kennedy, care va fi cel mai probabil viitorul secretar de stat al sănătății în administrația lui Donald Trump, este foarte cunoscută. Domnia sa și-a dorit de mult timp să vină în România pentru a lansa cartea sa despre adevărul medical, o carte pe care am prefățat-o personal. Este posibil să vină în următoarea perioadă.

Anca Alexandrescu: Veți naționaliza, bineînțeles cu justă despăgubire, resursele României?

Călin Georgescu: Nu. Eu am spus să recuperăm tot ceea ce s-a pierdut. Asta este cuvântul: „a recupera”. Tot ce s-a pierdut prin note de fundamentare greșite, prin privatizări greșite, care au sărăcit țara. Este vorba despre o reevaluare justă și despre faptul că resursele trebuie să fie ale poporului român, nu ale altcuiva, mai ales nu ale unor entități străine. România trebuie să fie stăpână pe resursele sale naturale.

Anca Alexandrescu: Dacă mâine Curtea Constituțională va decide anularea alegerilor, ce veți face?

Călin Georgescu: Ceva de neimaginat dacă se va întâmpla asta. Acest lucru ar însemna că, indiferent cine va fi ales ulterior ca președinte, el va fi ridicol, pentru că o asemenea decizie ar fi complet nedemocratică. Dacă acest lucru se întâmplă, înseamnă că dreptul poporului român de a vota liber este anulat. Este inacceptabil. În data de 24 noiembrie, votul poporului român a fost perfect democratic și legitim. Dacă se dorește înlăturarea acestui vot, este o dovadă că cei care conduc nu au respect pentru democrație.

Anca Alexandrescu: Se vorbește că serviciile secrete și-au băgat coada în această campanie. Ce spuneți despre acest lucru?

Călin Georgescu: Nu pot să spun că știu așa ceva, pentru că nu am niciun fel de probă în acest sens. Totuși, fac un apel către instituțiile statului: serviciile secrete trebuie să fie în slujba poporului român. Ele reprezintă imunitatea națională și trebuie să-și facă datoria. În niciun caz, acestea nu ar trebui să fie implicate în altceva decât în protejarea intereselor poporului român.

Anca Alexandrescu: Ați spus că nu ați investit niciun leu în campania electorală, dar au existat informații despre ferme de boți și troli care v-au promovat pe TikTok. Ce spuneți despre aceste acuzații?

Călin Georgescu: Este ridicol. Nu am fermă de boți și nici troli. Bugetul meu de campanie este zero, așa cum am declarat oficial la Autoritatea Electorală Permanentă. Întreb eu: 2.200.000 de voturi au fost date de boți? Este absurd să se insinueze acest lucru. În comparație, ceilalți candidați au cheltuit milioane de lei din bani publici pentru campanii agresive pe social media. Aceste atacuri nu fac decât să manipuleze opinia publică, însă adevărul va ieși mereu la lumină.

Anca Alexandrescu: Care este legătura dumneavoastră cu Rusia? Au existat acuzații că sunteți omul Rusiei și că aveți susținerea lui Aleksandr Dughin.

Călin Georgescu: Aceste afirmații sunt complet false. Eu sunt pro-român și susțin doar interesele poporului român. Dacă a avea legături culturale cu Rusia înseamnă să citești Dostoievski sau Tolstoi, atunci consider că aceasta este singura mea „legătură”. Exact cum am o legătură culturală cu Germania prin Goethe sau cu Anglia prin Shakespeare. Însă legătura mea principală este cu Eminescu și conștiința națională românească. Nu există altă legătură.

Anca Alexandrescu: Ce părere aveți despre faptul că dosarul „10 august” a fost îngropat? Unde erați pe 10 august 2018?

Călin Georgescu: Libertatea de exprimare a fost înlăturată atunci cu gaze lacrimogene. Este inacceptabil. Tot așa, astăzi se încearcă înlăturarea libertății de exprimare pe rețelele sociale. Acestea sunt ultimele platforme unde oamenii mai pot vorbi liber. În ceea ce privește ziua de 10 august 2018, îmi exprim regretul pentru ce s-a întâmplat și susțin dreptul tuturor de a protesta pașnic.

Anca Alexandrescu: Este adevărat că vă doriți o dictatură militară?

Călin Georgescu: Niciodată nu am spus așa ceva. Acestea sunt minciuni fără fundament. Tot ce am dorit și susțin este ca țara să fie condusă cu onoare, demnitate și respect pentru poporul român. Este inacceptabil să se spună asemenea lucruri doar pentru a dezinforma și manipula opinia publică.

Anca Alexandrescu: Ce rol va avea soția dumneavoastră, Cristela Georgescu, dacă veți deveni președinte?

Călin Georgescu: Soția mea a fost mereu în spatele meu, susținându-mă în tot ce am făcut. Ea și-a dedicat viața sănătății familiei și comunității. Dacă voi deveni președinte, va continua să fie un sprijin moral pentru mine și să promoveze valorile familiei și sănătății, valori fundamentale pentru orice societate.

Anca Alexandrescu: Ați spus că femeile nu au ce căuta în politică sau la conducerea țării. Cum comentați acest lucru, având în vedere că sunteți acuzat de sexism?

Călin Georgescu: Nu am spus niciodată așa ceva. Respect profund femeile, pentru că ele sunt cele care dau naștere vieții. Am spus doar că fiecare are un rol, iar femeile sunt pilonul familiei și al societății. Acest lucru nu exclude participarea lor activă în politică sau în alte domenii. În spatele fiecărui bărbat puternic există o femeie și mai puternică. Asta cred cu tărie.

Anca Alexandrescu: Dacă veți deveni președinte, unde veți locui? La Palatul Cotroceni, împreună cu familia, pe model american?

Călin Georgescu: Este prematur să discutăm despre asta. În momentul de față, îngrijorarea mea principală este legată de ceea ce se întâmplă acum, de copiii care sunt scoși în stradă și de manipularea care se face. Nu mă gândesc acum la Cotroceni sau la alte detalii de acest gen. Avem multe de rezolvat pentru a asigura democrația și liniștea socială. Singurul remediu pentru democrație este mai multă democrație.

Anca Alexandrescu: De ce v-ați enervat ieri când jurnaliștii v-au pus întrebări? S-a spus că ați fost sfidător, refuzând să răspundeți.

Călin Georgescu: Nu m-am enervat. A fost o reacție firească, de apărare, în fața unui asalt al jurnaliștilor care nu mi-au permis să vorbesc. Eu doream să fac o declarație de presă clară și concisă, dar am fost întrerupt în mod repetat. Îmi respect meseria de jurnalist și voi răspunde întrebărilor, dar într-un cadru adecvat, unde să putem purta un dialog real, nu unul agresiv.

Anca Alexandrescu: Ați propus ca dezbaterea să aibă loc la TVR și Radio România. S-a interpretat că dacă ajungeți președinte, veți închide televiziunile private. Ce spuneți despre această acuzație?

Călin Georgescu: Este complet fals. Nu am spus așa ceva niciodată. Am propus TVR și Radio România pentru că sunt instituții publice, simboluri ale democrației, unde românii pot avea acces liber la informații. Ideea că aș închide televiziunile private este o manipulare grosolană. Respect independența presei și o voi apăra mereu.

Anca Alexandrescu: Veți reforma justiția? Ați spus ieri că sub dumneavoastră justiția va fi „justiție dreaptă.”

Călin Georgescu: Da, am spus că justiția trebuie să fie dreaptă. Din păcate, astăzi, justiția este deseori la ordinele cuiva, ceea ce o compromite. Reforma justiției înseamnă să asigurăm independența ei, să o eliberăm de orice influențe politice sau economice. O justiție dreaptă este esențială pentru o democrație sănătoasă.

Anca Alexandrescu: Sunteți dispus să participați la o dezbatere cu ceilalți candidați? Noi, la Realitatea Plus, ne oferim să organizăm o astfel de dezbatere.

Călin Georgescu: Sunt total de acord. Cred că o dezbatere este esențială pentru ca românii să înțeleagă opțiunile pe care le au. Am fost și sunt deschis la o dezbatere corectă, civilizată, unde să discutăm programele noastre și să oferim răspunsuri clare oamenilor. Este important ca această dezbatere să fie despre idei și soluții, nu despre atacuri personale.

Anca Alexandrescu: Există zvonuri că veți obliga copiii să învețe limba rusă la școală. Este adevărat?

Călin Georgescu: Este ridicol. Nu am spus niciodată așa ceva. Este o manipulare totală, menită să creeze frică și confuzie. Cred că este esențial ca fiecare copil să cunoască bine limba română și să fie educat în spiritul valorilor naționale. Restul sunt speculații lipsite de sens.

Anca Alexandrescu: Veți lua măsuri pentru a proteja libertatea de exprimare pe rețelele sociale? Știm că sunt presiuni pentru restricționarea acestora.

Călin Georgescu: Libertatea de exprimare este fundamentală. Rețelele sociale sunt astăzi ultimele platforme unde oamenii mai pot vorbi liber, iar acestea trebuie protejate. Desigur, trebuie să existe un echilibru pentru a evita răspândirea dezinformării sau a urii, dar soluția nu este cenzura. Voi susține întotdeauna libertatea de exprimare.

Anca Alexandrescu: Ce mesaj aveți pentru cei care vă acuză că sunteți asociat cu anumite partide politice sau că aveți susținerea unor generali?

Călin Georgescu: Nu am nicio legătură cu niciun partid politic, fie el parlamentar sau neparlamentar. În spatele meu nu se află niciun general sau altă forță ascunsă. În spatele meu sunt familia mea, Dumnezeu și poporul român. Sunt independent și voi rămâne așa.

Anca Alexandrescu: Dacă veți ajunge președinte, aveți o propunere de premier?

Călin Georgescu: Nu am o propunere concretă în acest moment. Alegerea premierului trebuie să respecte Constituția, iar majoritatea parlamentară va propune persoana potrivită. Eu voi analiza cu atenție această propunere pentru a mă asigura că este o persoană competentă și morală.

Anca Alexandrescu: Ați fost întrebat dacă partidul „Pentru Oameni și Țară” (POT) este al dumneavoastră. Ce răspundeți?

Călin Georgescu: Nu, nici vorbă. Nu am nicio legătură cu partidul POT sau cu vreun alt partid, fie el parlamentar sau neparlamentar. Eu reprezint poporul român. Oricine dorește să mă susțină, indiferent de apartenența politică, este binevenit. Însă eu nu sunt afiliat niciunui partid politic.

Anca Alexandrescu: Ați spus că partidul dumneavoastră este poporul. Ce înseamnă acest lucru pentru dumneavoastră?

Călin Georgescu: Exact asta am spus și voi repeta mereu. Partidul meu este poporul român. Iubesc acest popor și mă voi dedica lui cu toată ființa mea. Nu am alt interes decât să lucrez pentru binele românilor și al țării noastre.

Anca Alexandrescu: Pe 10 august 2018 a avut loc un moment tensionat în România. Unde erați în acea zi și ce părere aveți despre evenimentele de atunci?

Călin Georgescu: În acea zi, am fost profund tulburat de ceea ce s-a întâmplat. Libertatea de exprimare a fost înlăturată cu gaze lacrimogene, iar acest lucru este inacceptabil. Așa ceva nu trebuie să se mai repete. Este de datoria noastră să protejăm dreptul oamenilor de a protesta pașnic. Totuși, asemenea momente ar trebui să ne facă să reflectăm asupra valorilor democrației.

Anca Alexandrescu: S-a vehiculat ideea că vă doriți dictatură militară. Ce aveți de spus despre asta?

Călin Georgescu: Este o absurditate totală. Nu am pomenit vreodată de așa ceva. Susțin democrația și respect pentru poporul român. Aceste zvonuri sunt răspândite cu scopul de a manipula și de a crea frică, dar ele nu au nicio bază reală.

Anca Alexandrescu: Ați menționat într-un discurs că femeile nu ar trebui să fie în politică. Cum răspundeți femeilor care se simt lezate de această afirmație?

Călin Georgescu: Nu am spus niciodată așa ceva. Ce am spus este că femeile joacă un rol vital în societate și în familie, dar asta nu înseamnă că ele nu au loc în politică. Din contră, consider că femeile sunt o forță extraordinară, care poate contribui semnificativ la binele societății. Este un respect profund pe care îl am pentru ele, iar orice altă interpretare este greșită.

Anca Alexandrescu: Dacă veți deveni președinte, cum veți aborda problema partidelor politice? Ce rol vor avea acestea?

Călin Georgescu: Partidele care vor câștiga alegerile parlamentare vor avea, desigur, un rol important în guvernare. Eu voi colabora cu orice partid care respectă Constituția și drepturile democratice ale poporului român. În același timp, opoziția trebuie să aibă un rol activ în Parlament, exprimând liber punctele de vedere și propunerile lor.

Anca Alexandrescu: Ce părere aveți despre manipularea care se face pe rețelele sociale și cum vedeți viitorul acestora?

Călin Georgescu: Rețelele sociale sunt un instrument extraordinar, dar, din păcate, ele sunt folosite deseori pentru manipulare și răspândirea urii. Trebuie să găsim un echilibru: să protejăm libertatea de exprimare, dar să luptăm împotriva dezinformării. Este un subiect sensibil, dar cred că, prin educație și transparență, putem face progrese semnificative.

Anca Alexandrescu: Dacă veți deveni președinte, care va fi programul dumneavoastră de țară?

Călin Georgescu: Programul meu de țară se bazează pe trei piloni esențiali: hrană, apă și energie. Acestea sunt resursele fundamentale pentru o societate sănătoasă și prosperă. Vom lucra pentru a asigura independența energetică a României, pentru a sprijini agricultura locală și pentru a proteja resursele naturale ale țării. Este un plan care pune în centrul său românul și bunăstarea lui.

Interviu TEXT – Poate include mici erori de redactare.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2025 EQY News All rights reserved.