Începuturile Universității din București, acum 564 ani?

de Florian
0 Comentariu 55 views

Update ora 16.11:

Universitatea din București a revenit cu o precizare:

„Ne bucurăm  să vă avem alături într-un număr atât de mare și vă mulțumim că ați dus povestea Universității din  Bcureștiului mai departe.
Nu, nu suntem înrudiți cu Hogwarts School of Hogsmead și nici nu avem originile într-o Universitate secretă fondată de Vlad Țepeș.
Aniversăm, însă, în 2024, 160 de ani de la înființare și 330 de ani de tradiție academică la București și vom organiza, pe parcursul acestui an, o serie de evenimente care să marcheze aceste momente importante ale învățământului superior bucureștean.
Cu o istorie de 160 de ani și un prestigiu  confirmat constant, Universitatea din București este astăzi un spaţiu academic dinamic și incluziv, centrat pe studenți și caracterizat prin creativitate, inovare și pragmatism.
Actor central al învăţământului superior românesc și  european, Universitatea din inima  Bucureștiului este o instituţie aflată într-un permanent proces de adaptare și internaţionalizare, deschisă spre multiculturalitate și diversitate. Iar apartenenţa la CIVIS alături de alte 10  universităţi europene de top, vine să confirme că UB este o organizaţie puternic ancorată în transformările societale ale lumii actuale, fiind o instituţie angajată civic și social, conectată la cele mai importante provocări locale, naţionale, europene și globale.”

Știre inițială

Arheologii care au cercetat o secțiune în cadrul lucrărilor de restaurare a clădirii centrale a Universității din București au făcut o descoperire epocală. Un instrument de calcul descoperit lasă să se acrediteze ideea că Universitatea din București ar fi funcționat (o structură predecesoare) pe acel loc în urmă cu 564 ani.

Pe Facebook. Universitatea din București a precizat:

„ Echipele de cercetători care lucrează la Palatul Universității din București anunță că astăzi au făcut o descoperire senzațională care ar putea  rescrie radical istoria învățământului superior românesc.
Astfel, printre fragmentele de cărămidă, pergamente și manuscrise vechi, cercetătorii au identificat  un sistem de calcul numeric datând din vremea Academiei Domnești care arată că Universitatea din București a avut ca precursor o Universitate secretă înființată în 1460 de domnitorul Vlad Țepeș și membră a aceluiași consorțiu cu Hogwarts School of Hogsmeade.
Astfel, Universitatea din București marchează, în 2024, nu doar 160 de ani de la înființare și 330 de ani de tradiție academică la București, ci 564 de ani de tradiție academică în România.”

Sursa foto: Arhivă

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.