Grupul Ion Țiriac a Achiziționat 5% din cea mai Semnificativă Tranzacție a Anului în România: „Rentabilitatea este Excepțională”

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 150 views

Hidroelectrica, compania unde statul român deține majoritatea acțiunilor, generează peste 30% din totalul energiei electrice produse în România. Ea a ocupat locul trei în topul celor mai valoroase listări la nivel mondial, după Kenvue din SUA (3,4 mld. euro) și Adnoc Gas din Emirate (2,3 mld. euro), conform informațiilor din Ziarul Financiar.

Descriind Hidroelectrica drept „perla României”, Ion Ion Țiriac a explicat că această investiție reprezintă un angajament pe termen lung pentru el și că speră că acesta este doar începutul. „Greu, dacă nu imposibil, să găseşti ceva mai bun în Europa în acest moment! Investim mult în toate regiunile geografice de peste 30 de ani. Este adevărat însă că, în România, ne interesează pe termen lung să facem parte din această companie,” a declarat el.

El a subliniat faptul că Hidroelectrica generează peste 60% din necesarul de energie al românilor, subliniind caracterul continuu al producției de energie hidroelectrică: „poate fi zi, noapte, ploaie vânt sau linişte, apa curge 24 din 24, 365 de zile pe an.” Acesta a subliniat că perspectiva economică a companiei este promițătoare, în contextul creșterii rapide a consumului de electricitate.

Hidroelectrica, evaluată la peste 10 miliarde de euro, a debutat pe Bursa de Valori București pe 12 iulie, iar valoarea curentă a unei acțiuni se situează în jurul sumei de 110 lei.

Foto: Captura din video

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.