Germania a pierdut șase meciuri în 2023. Acesta este un anti-record pentru echipa națională

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 118 views

Echipa națională de fotbal a Germaniei a suferit a șasea înfrângere în anul 2023, egalând astfel un anti-record stabilit anterior în 2018. Această ultimă înfrângere a avut loc pe 21 noiembrie, când Germania a fost învinsă de Austria cu scorul de 0:2 într-un meci amical. În 2018, Germania a pierdut tot șase meciuri într-un an calendaristic, dar atunci au avut 13 meciuri în total, comparativ cu 11 în 2023. Este de remarcat că echipa condusă de Julian Nagelsmann nu participă la runda de calificare pentru Euro 2024, deoarece Germania va fi gazda acestui turneu.

Într-un contrast evident cu performanțele recente, Germania a cunoscut succese semnificative în trecut. În 2014, echipa a câștigat Cupa Mondială, învingând Argentina în finală cu un gol marcat de Mario Götze. Mai târziu, în 2017, Germania a câștigat Cupa Confederațiilor, găzduită de Rusia, unde au învins Chile în finală cu un gol al lui Lars Stindl. Aceste victorii istorice subliniază capacitatea Germaniei de a se reafirma în fotbalul mondial, în ciuda provocărilor recente.

Austria, deja calificată la EURO 2024, a obținut o victorie importantă prin golurile marcate de doi jucători care activează în Bundesliga, Marcel Sabitzer de la Borussia Dortmund și Christoph Baumgartner de la RB Leipzig. Echipa Germaniei, antrenată de Julian Nagelsmann, a jucat în inferioritate numerică aproape jumătate de meci, după ce Leroy Sane a primit cartonaș roșu în minutul 49, în urma unei altercații cu Philipp Mwene. Acesta a fost primul cartonaș roșu primit de Sane în cariera sa de peste 400 de meciuri.

Germania a înregistrat marți seara a șasea înfrângere din cele 11 meciuri disputate în acest an, fiind și a doua înfrângere consecutivă după meciul cu Turcia, încheiat cu scorul de 2-3 la Berlin. Acesta reprezintă un record negativ pentru echipa germană, care a mai suferit șase înfrângeri într-un an calendaristic doar o dată, în 2018, un an ce a inclus participarea la Campionatul Mondial, unde meciurile sunt considerate de obicei mai dificile. În 2018, Germania a jucat 13 meciuri, în timp ce în 2023 a disputat doar 11.

Federația Germană de Fotbal, confruntată cu o criză evidentă la nivelul echipei naționale, a decis demiterea antrenorului Hansi Flick acum două luni. Înlocuitorul său, Julian Nagelsmann, nu a reușit să obțină rezultate semnificative, deși a debutat cu o victorie într-un meci amical împotriva Statelor Unite. În următoarele trei partide ca manager, Nagelsmann nu a mai obținut niciun succes.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.