FRF: UEFA nu a aprobat solicitarea Federației Maghiare privind afișarea steagului Ungariei Mari

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 132 views

Federația Română de Fotbal subliniază importanța protejării integrității fotbalului ca principiu esențial al modelului sportiv european, ce trebuie urmat de toți cei implicați. FRF a cerut opinia oficială a forului de la Nyon cu privire la declarația Federației Maghiare de Fotbal.

Ca răspuns la informațiile primite de la UEFA, aducem la cunoștință următoarele detalii:

UEFA nu a acordat și nu va acorda permisiunea pentru utilizarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal în cadrul meciurilor europene. Considerăm că această federație a făcut o greșeală prin anunțul său, deoarece utilizarea acestor simboluri contravine Regulamentului Disciplinar al UEFA (mesaje provocatoare și/sau politice) și FRF va sesiza comisiile disciplinare, dacă va fi necesar.

Federația Română de Fotbal reamintește că revizionismul nu este tolerat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare ale UEFA, care vor sancționa orice afișare a simbolurilor cu potențial de a instiga la ură și violență în competițiile europene.

Potrivit frf.ro, “UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European.

Considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit făcând anunțul respectiv întrucât afișarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conținut provocator și/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranță comisiile disciplinare, dacă va fi cazul.”

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.