Directorul ADS, Marius Ionel Nuţă, arestat pentru trafic de influenţă

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 145 views

Potrivit agerpres.ro, tribunalul București a decis arestarea pe o durată de 30 de zile a lui Marius Ionel Nuță, director în cadrul Direcției Control Reprezentanțe Teritoriale și Comunicare a Agenției Domeniile Statului (ADS). Acesta este acuzat de trafic de influență de către DNA, întrucât a cerut 350.000 de euro de la un antreprenor pentru a-l sprijini în obținerea unui contract de închiriere.

Conform unui comunicat al DNA, între 24 ianuarie și 20 martie 2023, Marius Ionel Nuță ar fi solicitat suma menționată, atât pentru sine, cât și pentru alte persoane, de la un om de afaceri (martor în acest caz). Scopul era de a-l ajuta pe antreprenor să încheie un contract de închiriere cu ADS pentru o suprafață de 650 hectare de teren agricol, situat într-o comună din județul Giurgiu.

În plus, Nuță i-ar fi asigurat omului de afaceri că îl va sprijini în concesionarea terenului respectiv pentru o perioadă de 20 de ani, cu opțiunea de prelungire pentru încă 10 ani. În acest context, antreprenorul i-a dat directorului ADS suma de 90.000 lei, reprezentând o primă tranșă din suma inițial solicitată.

Cu toate eforturile depuse de director, licitația pentru închirierea terenului a fost câștigată de o altă persoană.

Știre conform: agerpres.ro

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.