Forțele aeriene au confirmat doborârea rachetei hipersonice Kinzhal

0 Comentariu 80 views

Forțele Aeriene ale Armatei Ucrainene au confirmat că o rachetă hipersonică rusă, denumită Dagger, a fost doborâtă pe 4 mai. Anunțul a fost făcut de comandantul forțelor aeriene, general-locotenent Mykola Oleschuk, sâmbătă.

Racheta rusească Kh-47 Kinzhal a fost doborâtă în timpul unui atac nocturn asupra regiunii Kiev, fiind lansată de un avion de luptă rusesc MiG-31K din teritoriul Rusiei. Armata ucraineană a folosit sistemul de apărare aeriană Patriot, furnizat de partenerii occidentali, pentru a distruge racheta inamică și a rezista invaziei ruse.

Fotografie cu ramasitele rachetei Kinzhal doborate deasupra Kievului pe 4 mai 2023Autoritățile militare din Kiev au raportat anterior despre doborârea de rachete și drone kamikaze rusești în noaptea de 4 mai. Presa a relatat vineri că racheta hipersonică rusă „Pumnal” a fost doborâtă, iar publicația Defense Express a prezentat o fotografie cu epava rachetei căzute în capitală, identificând rămășițele drept nasul rachetei Kh-47.

Deși forțele aeriene au negat inițial informația și nu au confirmat doborârea rachetei „Pumnal” deasupra Kievului, sâmbătă, 6 mai, general-locotenent Mykola Oleschuk a confirmat distrugerea rachetei hipersonice rusești Kh-47 Kinzhal pe 4 mai, prin rețelele de socializare.

Racheta Kh-47m2 “Kinzhal” este parte dintr-un complex de rachete de aviație hipersonică rusesc, având dimensiuni și aspect similare cu rachetele balistice Iskander OTRK. Viteza maximă declarată a rachetei este de 10 M, iar transportatorul este un interceptor de luptă MiG-31K convertit, capabil să transporte o rachetă și să lovească ținte la distanțe de până la 2.000 km.

Anterior, comandantul Forțelor Aeriene ale Armatei Ucrainene a anunțat că prima divizie a complexului de rachete antiaeriene Patriot este în serviciu de luptă în sistemul de apărare aeriană al Ucrainei. Ulterior, general-locotenent Mykola Oleschuk a afirmat că a doua divizie Patriot, transferată în Ucraina de către aliați, și-a asumat deja funcția de luptă.

Imagine: Defense Express

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.