Fiscalizarea Vânzărilor pe OLX: ANAF Intensifică Controalele și Trimite Notificări de Conformare

Numeroși Vânzători OLX au Primit Notificări de Conformare de la ANAF: Sunt Obligați să Completeze Declarația Unică și să Achite Impozitele

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 878 views

Persoanele care au generat venituri prin vânzarea de bunuri pe platforme online precum OLX au primit notificări de conformare din partea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Acest lucru se datorează faptului că, în conformitate cu ANAF, aceștia au desfășurat în esență o activitate comercială.

ANAF a constatat că unele dintre aceste persoane nu și-au declarat veniturile din 2017 încoace.

Cei care au primit astfel de notificări de la autoritatea fiscală sunt obligați să completeze Declarația unică, veniturile lor fiind clasificate ca provenind din activități independente.

În caz contrar, vor fi supuși controlului Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

ANAF utilizează informațiile furnizate de companiile de curierat pentru a identifica aceste persoane.

Teodor Alexandru Georgescu, directorul general al Antifraudă, a declarat recent: „Nu vom lua în considerare persoane care au vândut pe OLX bicicleta copilului. Ne îndreptăm către persoanele care fac activitate comercială”.

Conform lui Georgescu, persoanele cu venituri care depășesc 500.000 lei sunt în prezent supuse unui control documentar, un tip de control care se efectuează la sediul ANAF. La finalul acestui control, se va emite o decizie de impunere.

„Celelalte persoane cu sume sub 500.000 lei vor primi acasă o notificare din partea ANAF de conformare. Dacă nu se vor conforma vor urma controale”, a menționat el cu câteva luni în urmă.

Dintre cei care au primit notificări, unii au avut venituri sub 200.000 lei.

Conform consultantului fiscal Cornel Grama, persoanele care nu se conformează pot fi supuse unui impozit oficial, având în plus riscul de a fi acuzate de evaziune fiscală.

Sursa foto: bzi.ro

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.