Festivalul Plăcinte și Dovleci București, 19-22 decembrie! Vezi programul!

de Florian
0 Comentariu 184 views

AytenticEvents.ro invită publicul la distracție în perioada 19-22 octombrie 2023. Festivalul dedicat  dovlecilor și plăcintelor este un eveniment de tradiție. Va fi o minivacanță de weekend presărată cu delicii culinare al căror rege va fi dovleacul asezonat cu bunătățile toamnei și cu distracție.  Evenimentul are lor pe  Bulevardul Basarabia, intrarea de la Parcul Naţional.

AutenticEvents a scris pe Facebook:

„Se cam aude “pe la colţuri” că pe Bulevardul Basarabia din București, în perioada 19-22 octombrie, se va întâmpla ceva spectaculos. Și, din fericire, nu e doar un zvon: a venit momentul să vă dezvăluim ceva ce cu greu am putut ține secret, ne întoarcem iar şi iar… pe Bulevardul Basarabia din Capitală! Aşa că începând de joi, 19 octombrie, şi până duminică, 22 octombrie, ne găsiţi la intrare în Parcul Naţional să bifăm și sezonul de toamnă cu FESTIVALUL PLĂCINTE ȘI DOVLECI! Ca de obicei se anunţă mare spectacol culinar, şi nu oricum, ci cu două VEDETE ale toamnei – plăcinte şi dovleci, cu sutele, cu miile, după poftă şi priceperea fiecăruia!Ți-ai dorit vreodată să te afli în mijlocul unui peisaj tomnatic desprins dintr-un basm? Ei bine, acum ai ocazia perfectă să trăiești acest vis. Bulevardul Basarabia se va transforma într-un tărâm plin de culoare, decorat cu frunze căzute și dovleci sculptați, unde vei simți gustul și mirosul autentic al toamnei.

Dar să nu uităm principalul motiv pentru care suntem aici – plăcintele, gata să îți încânte gusturile, o adevărată simfonie a tradiției românești De la plăcinte cu mere dulci și aromate, până la cele cu dovleac sau brânză sărată, vestitele poale-n brâu moldoveneşti, alivenci moldovenesti cu dovleac, langoşi cu zeci de topinguri, plăcinte crețe de maramureş, plăcinte munteneşti, gogoşi simple sau umplute, dulci, sărate sau picante, vei găsi o varietate de arome care îți vor face papilele gustative să danseze de bucurie.

Pentru cei mici și creativi, avem ateliere de creație unde se vor putea distra și învăța lucruri noi. Vor putea să-și decoreze dovlecii, să picteze frunze uscate sau să confecționeze obiecte de toamnă. Toată lumea e binevenită să-și lase imaginația să zburde.
Și, bineînțeles, nu putem uita de deliciile culinare tradiționale. Pe lângă plăcinte, veți găsi mâncăruri cu specific românesc, grătare, mititei, cotlete şi jamboane, mămăligă, sarmale, cârnăciori cruzi, afumaţi, perpeliţi, și multe alte bunătăți. Și pentru a vă încălzi, ceaiurile fierbinți și vinul fiert vor fi mereu la dispoziție.
Deci, “daţi sfoară-n ţară” și veniți să vă bucurați de tot ce ne ofertă toamna la Festivalul Plăcinte și Dovleci, în perioada 19 – 22 octombrie, pe Bulevardul Basarabia, intrarea de la Parcul Naţional!
Ne vedem acolo!”

Sursa foto: AutenticEvents

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.