Eveniment diplomatic la Salonic! Trei decenii de la înființarea Consulatului Român!

de Florian
0 Comentariu 71 views

La Salonic, oraș grecesc emblematic, capitala Macedoniei istorice grecești, s-au aniversat trei decenii de existență a Consulatului României în Salonic, Grecia.

Profesorul, istoricul român-grec („grec-oltean” cum se prezintă celor care îl cunosc) Apostolos Patelakis (în imagine, al patrulea din stânga) a scris pe Facebook:

„30 de ani de la înființarea Consulatului General al României la Salonic (1994-2024)
Au început manifestările dedicate aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea Consulatului General al României la Salonic, cu un eveniment cultural deosebit. La sediul Institutului de Studii Balcanice Salonic, sâmbătă, 18 mai 2024, Studioul de Teatru “THALIA DIASPORA” din Atena a prezentat prelucrarea scenică a poemului dramatic PULVERIZĂRI (Σκόνη και Θρύψαλα) de Alexandra Badea, scriitoare din diaspora de la Paris, premiată în anul 2023 cu Premiul Academiei Franceze.
Traducerea, adaptarea și regia aparține doamnei Monica Săvulescu-Vouduri, iar cei patru tineri actori Andreea Burlea, Marcela Tănase, Ioannis Makropoulos şi Kostas Polinakis au fost excelenți în rolurile pe care și le-au asumat, impresionându-i plăcut pe spectatori.
Piesa demonteaza rand pe rand toate clișeele care ne-au invadat viața creindu-ne iluzia emancipării și adaptării la cerințele lumii moderne. O viață invadată de puterea nemăsurată a banului, unde nici frontierele, nici regulile unei morale fundamentale nu-și mai păstrează autoritatea.
La spectacol a fost prezentă întreaga echipă a Consulatului General, semn că dorința de implicare în proiectele culturale este evidentă și că putem spera la o revigurare în această direcție. Mulțumim echipei Consulatului, condusă de doamna Carmen-Ileana Mihălcescu, consul general, pentru această inițiativă și dorim să-i urăm succes în tot ce va întreprinde în continuare. Mulțumim, de asemenea, Institutului de Studii Balcanice Salonic pentru excelenta colaborare cu Consulatul.”

Sursa foto: Apostolos Patelakis-Facebook – fotografie de Cristina Spătaru

 

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.