Este Ministrul Alexandru Rafila la un pas de demitere?

de Florian
0 Comentariu 179 views

La ultima Ședință de Guvern,  din 20 iulie 2023. Primul Ministru Marcel Ciolacu i-a trasat o sarcină de tip ultimatum Ministrului Sănătății Alexandru Rafila.

Această sarcină este legată de finalizarea Planului Național de Prevenire, Depistare și Combatere a Cancerului:

„De asemenea, domnule ministru Rafila, și dumneavoastră vă aflați tot în contratimp cu adoptarea normelor la Planul național de luptă împotriva cancerului”, a spus Marcel Ciolacu în ședința de guvern de joi, 20 iulie. „Înțeleg că tot ansamblul legislativ ce însumează aceste norme este deja pus în transparență publică. Așadar, săptămâna viitoare doresc să adoptăm modificările în ședința de guvern”.

Deja mai multe ONG uri, mai mulți bolnavi de cancer și asociații ale acestora au protestat față de suspendarea de către Ministrul Sănătății a acestui plan.

Săptămâna aceasta  ar expira acest ultimatum. Se mai pune însă o problemă. Alexandru Rafila nu este un medic oarecare, el este cel care a reprezentat România la OMS, ceea ce înseamnă că eventuala sa debarcare ar marca o ruptură dintre România și politica OMS.

PSD, per ansamblu, până acum, iese foarte șifonat ca imagine deoarece a pierdut 2 miniștri în câteva zile, politicieni care erau oameni de bază ca putere și influență în PSD.

Este clar că și Alexandru Rafila are susținătorii săi în rândul cadrelor medicale, iar PSD riscă să decadă și în rândul acestora după ce deja angajații din asistența socială, agențiile de muncă prvesc cu răceală la partid după problemele care au fost în ultima vreme.

Marcel Ciolacu nu știe cum să gestioneze situația din PSD, mai ales că mulți politicieni îi cer ca el să discute posibilitatea să fie demiteri și de la PNL.

Sursa foto: Antena 3 CNN

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.