Emisiunea „Rivalii” – 28 octombrie 2023! Tema: „Te poți îndrăgosti pe Internet”?

de Florian
0 Comentariu 763 views

Emisiunea a debutat spumos ca o șampanie de calitate. A început prezentarea câștigătorilor concursului de interpretare de șlagăre. Ediția aniversară va fi la Teatrul Tănase din București.

A urmat anunțarea temei emisiunii! Tema ediției de azi este „te poți îndrăgosti pe Internet”?

Ca de obicei, Dan Helciug  a spus „Nu!” iar Marina Almășan „Da!” care a spus și un banc menit să descrețească frunțile: „Un bărbat trimite un mesaj unei femei: îți pot oferi tot ce nu ai acasă! Femeia: vreau o haină de blană, o bicicletă medicinală și ceva alimente în frigider! Femeia a fost blocată imediat!”

Prima invitată a fost doamna Flori Dragomir este managerul unui site de matrimoniale.

Invitat, este și cunoscutul actor român de origine congoleză, Victor Ila.

Invitat permanent este medicul Bebe Mihăescu.

Invitată este și Nouria Nouri, care a mărturisit că relația ei actuală a început ca urmare a unei întâlniri pe o rețea socială. Ea  a precizat care sunt pașii pentru a cunoaște o persoană reală pe Internet. Relația a început acum un an și jumătate. Chiar și mama ei a aniversat recent douăzeci de ani de când și-a cunoscut soțul actual, tot pe Internet, pe un site specializat din afara României.

Victor Ila a cântat o melodie tradițională congoleză, „Mario”. El a  mai precizat că în Franța suferă de pe urma greutății creării de cupluri noi. Hărțuiala on-line a crescut în intensitate.

Invitată este și doamna Mihaela Drăguș, purtătorul de cuvânt al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Dan Helciug a anunțat colaborarea cu două asociații care oferă tratament non-medicale și non-invazive prin terapii speciale.

Medicul Bebe Mihăescu a spus că pe vremea lor, socializarea se făcea în cluburi, discoteci. Din punct de vedere medical, sufletul pereche pe Internet nu există. Există persoana alături de care începi un ritual de curtoazie.

Au fost invitați Elena Stroia și soțul ei, o persoană cunoscută pe Internet. Ea a făcut primul pas după ce au trecut 10 ani de la decesul soțului ei. Ei au primit din partea emisiunii o șampanie Zara.

Matei Stănculescu , psihologul emisiunii a prezentat și el câteva cazuri concrete despre oameni care au ajuns să se cunoască pe Internet. Matei  Stănculescu a spus că tot ce contează nu este „momentul 0” al întâlnirii post-internet ci, momentul relaționării ulterioare.

Urmează momentul caricaturistului Cornel Pătrășcan. El a desenat o caricatură în care invitații trebuie să completeze textul, iar la final, se va desemna câștigătorul. Cel care va alege, va fi psihologul Matei Stănculescu. Premiul a fost pachetul de cozonaci de la Boromir, afacere de familie din 1994.

Sponsori sunt Boromir, Romvag, Catena, Zarea, Centrokinetic, Nufărul, Havax.

Ar putea fi un desen cu unul sau mai mulţi oameni

La capitolul escrocherii sentimentale pe Internet, a rămas proverbială una din Japonia, o femeie de peste 60 de ani, înșelată de un escroc care s-a dat cosmonaut rus care cerea bani pentru taxă de aterizare spunând că o va lua de soție pe doamnă când va reveni pe Pământ. După ce a pierdut mai mult de 28 000 euro, femeia a cerust ajutorul Poliției.

Un invitat a declarat că a ajuns la Suceava pentru o întâlnire cu o persoană cunoscută pe Internet, dar persoana nu a venit la întâlnire.

Doamna Flori Dragomir a spus că site-ul ei are un sistem elaborat în perioada pandemiei prin care cei ce utilizează site-ul să încarce imagini reale, iar veridicitatea imaginilor este verificată chiar și printr-un selfie pe care utilizatorii trebuie să îl facă.

Doamna Mihaela Drăguș, purtătorul de cuvânt al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane a descris câteva vulnerabilități în fața cărora mai vulnerabile pe rețele sociale sunt femeile.

Au urmat mesajele înregistrate de oameni pe poșta redacției. O doamnă a descris experiența ei cu o persoană cunoscută pe internet care s-a dat ghid de destinații exotice, dar el era șofer de autocar, fără Bacalaureat, mult mai în vârstă decât pozele. El i-a mărturisit că o iubește și că a fost ajutat să scrie mesaje. Doamna a fost în studio, iar sfaturile primite au fost să renunțe la acea relație care este toxică. Femeia a fost mințită, deci va mai fi mințită.

O altă opinie a fost aceea ca doamna să îl cunoască pe autorul care a scris mesajele folosite de bărbatul care a inițiat conversația. O altă opinie a fost ca să nu existe întâlnirea cu autorul real al mesajelor pentru că acel om a scris la comandă. Este greu de crezut că el credea ceea ce a scris.

Vlad de la Supermarket, trupa care îl însoțește pe Fuego la concerte a spus că și el și-a cunoscut soția pe Internet.

Vlad a cântat și o melodie cu această ocazie deși nu a venit cu trupa. Piesa se numește „De ce m-ai șters de pe Facebook”? A mărturisit că a scris piesa când a auzit această replică în dialogul unor cunoscuți.

A urmat un moment umoristic, marca „Adrian Fetecău”. Acesta a mers cu microfonul prin Centrul Vechi al Capitalei lansând întrebarea din tema emisiunii, primind răspunsuri hazlii care au creat bună dispoziție.

A urmat concursul emisiunii, cel despre definiția iubirii, pentru a câștiga condimente de la Cosmin.

Mai multe vedete au înregistrat mesaje pentru tema ediției. Cel mai spectaculos a fost mesajul maestrului Eugen Cristea, el însuși mare actor, mare realizator de emisiuni pentru copii acum 3 decenii la TVR.

Concluzia lui Dan Helciug a fost jumătate Da, jumătate Nu. Au fost date premii, un rucsac, un voucher de la site-ul sentimente. Costi, invitatul cu experiența eșuată de la Suceava a fost câștigător.

Invitații și-au expus și ei opiniile lor, mizând că trebuie să fie empatie. Facebook dă șansa să găsești nu să cunoști persoane și niciodată să nu renunți să cauți, dar trebuie să fii atent, indiferent dacă vei căuta clasic sau în mediul on-line! S-a spus că la un moment dat, va exista empatie și va exista un cuplu care va sărbători nunta de argint, cuplu care s-a cunoscut pe Internet.

La final, a fost un moment muzical. Marele Gabriel Cotabiță ne-a încântat cu una din marile sale melodii, hit pentru generații de îndrăgostiți: „Nu uita, în viața mea ești prima iubire și ultima”!

Publicul a răsplătit prestația cu ropote de aplauze cuvenite unuia din cei mai mari artiști ai României din toate timpurile, craioveanul nostru, Gabriel Cotabiță!

Sursa foto: Rivalii/Facebook

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.