Dubai apare ca unul dintre cele mai puțin aglomerate orașe din lume

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 56 views

Dubai a fost recunoscut ca unul dintre cele mai puțin congestionate orașe din lume, conform unui studiu recent realizat de TomTom, o companie renumită în domeniul navigației. În cadrul studiului, au fost analizate 390 de orașe din 56 de țări, pe baza datelor colectate de pe o rețea rutieră ce însumează peste 543 de miliarde de kilometri, distribuiți pe șase continente.

În această evaluare detaliată, Dubai s-a poziționat mai bine decât alte metropole majore, precum Los Angeles, Sydney, Berlin sau Roma, în termeni de timp mediu de deplasare pentru o distanță de 10 km în zona centrală de afaceri. Mai exact, în Dubai, o astfel de călătorie durează în medie doar 12 minute, în timp ce în celelalte orașe menționate, durata este de aproximativ 21 de minute.

Reușita Dubaiului în a menține traficul fluid nu se limitează doar la zonele centrale. În zonele urbane, orașul a înregistrat o durată de 9 minute pentru a parcurge 10 km, cu o viteză medie de 59 km/h. Aceste rezultate impresionante sunt atribuite măsurilor proactive luate în domeniul infrastructurii, incluzând extinderea rețelei de drumuri și crearea de piste pentru bicicliști. Aceste eforturi au fost subliniate și de Autoritatea pentru Drumuri și Transport (RTA), care a menționat că Emiratele Arabe Unite au fost clasificate pe primul loc în ceea ce privește calitatea drumurilor la nivel global timp de cinci ani consecutiv.

Contribuția RTA nu se oprește aici. Implementarea și finalizarea proiectelor lor au condus la economii considerabile, atât în timp, cât și în combustibil, cu o valoare totală de peste 262 miliarde AED (echivalentul a 71,3 miliarde USD) în intervalul 2006-2022. În plus, eforturile combinate ale RTA și Poliției din Dubai au dus la o îmbunătățire semnificativă a siguranței pe drumurile orașului, cu o scădere drastică a accidentelor mortale.

De asemenea, Mattar Al Tayer, șeful RTA, a evidențiat creșterea impresionantă a numărului de pasageri ai sistemului de transport public din Dubai: de la 163 de milioane în 2006 la 621,4 milioane în 2022. Acesta a subliniat importanța sistemului extins de transport public în atenuarea congestionării și în promovarea unei alternative la utilizarea vehiculelor personale.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.