Dinicu Golescu sau modelul creator

de Florian
0 Comentariu 37 views

Dinicu Golescu s-a născut în Muscel, la Câmpulung, în 7 februarie 1777 și a trăit până în octombrie 1830, când s-a stins la București, în casa sa clădită pe locul unde azi de Palatul Regal.

Dinicu Golescu a rămas celebru pentru că acum 200 de ani pornea în călătoriile sale în Occident, care se finalizează la 1826, anul în care publică lucrarea Însemnarea Călătoriei Mele, la Buda.

A fost tatăl a patru băieți care au portofolii guvernamentale și unchiul unui nepot la fel de bine dotat. Unul dintre fiii săi a fost Locotenent Domnesc, Nicolae Golescu.

Dinicu Golescu a tras un semnal de alarmă după momentul 1821. A și decis până la 1825 să facă totul posibil să ilumineze Țara așa cum putea, clădind școli în Argeș, o bibliotecă publică la București.

A avut în București moșia care cuprinde azi Carrefour Orhideea, Gara de Nord, Bulevarul care-i poartă numele până la intersecția cu strada Mircea Vulcănescu, moșie vândută de urmașii săi.

Sursa foto: Pixa Bay

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.