Cutremurul din Afganistan a ucis 500 de oameni UPDATE: 2000 de oameni morti

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 206 views

UPDATE 10:16 Bilanțul morților din cauza cutremurelor puternice din vestul Afganistanului este estimat la 2.000 de persoane, a declarat un lider taliban, adăugând că bilanțul ar putea crește și mai mult într-unul dintre cele mai mortale cutremure care au lovit țara în două decenii.

Un dezastruos cutremur  s-a produs în Herat, un oraș situat în partea de nord-vest a Afganistanului, rezultând într-un bilanț tragic de aproximativ 500 de victime, conform declarațiilor lui Erfanullah Sharafzoi, reprezentant al Semilunii Roșii, citat de Reuters.

Cu toate acestea, informațiile cu privire la numărul victimelor sunt în continuare variate și neconfirmate. Anterior, Ministerul Afgan al Apărării publicase pe rețeaua de socializare X (anterior cunoscută sub numele de Twitter) o estimare care menționa cifre semnificativ mai mici, respectiv aproximativ 100 de decese și peste 500 de persoane rănite. De asemenea, un raport emis de Oficiul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare sugera un număr de până la 320 de victime, pe baza unor estimări inițiale.

Cutremurul, cu magnitudinea de 6,3, a avut loc pe 7 octombrie, în jurul orei 11:00, ora locală, și a avut epicentrul situat la 40 km vest de Herat, resimțindu-se puternic și în provinciile învecinate, Badghis și Farah. O serie de replici, cu magnitudini de 5,9 și 5,5, au fost înregistrate ulterior, conform rapoartelor US Geological Survey.

Dezastrul seismice nu s-a limitat doar la pierderea vieților omenești. Conform acelorași surse, locuitorii din provinciile Zinda Jan și Herat au fost grav afectați, cu 465 de locuințe distruse și alte 135 având suferit avarii semnificative.

Eforturile de salvare și ajutorare sunt în curs, în condițiile în care autoritățile și organizațiile umanitare încearcă să gestioneze situația de criză și să ofere sprijin supraviețuitorilor, în pofida condițiilor dificile și a comunicațiilor potențial afectate de cutremur.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.