Contractul pentru Lotul 3 al Autostrăzii A0 Nord, prima autostradă construită de chinezi în România, a fost semnat: Cât va costa și cât timp va dura proiectul?

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 119 views

Contractul de proiectare și execuție a Lotului 3 al Autostrăzii de Centură București Nord (A0 Nord), cu o lungime de 8,6 km, a fost semnat joi de China Civil Engineering Construction Corporation. După aproape patru ani de la lansarea licitațiilor în 2019, compania chineză a câștigat proiectul în valoare de aproximativ 81 de milioane de euro.

Lotul 3 al A0 Nord va asigura legătura între DN2 (Afumați) și DN3 (Cernica), fiind construit pe un traseu care va include 7 poduri și pasaje, precum și un nod rutier care va face legătura cu DN2. Proiectul va fi realizat de China Civil Engineering Construction Corporation pentru suma de 397.996.117,63 lei fără TVA.

Conform contractului semnat, durata totală a proiectului va fi de 30 de luni, dintre care 12 luni vor fi destinate perioadei de proiectare, iar 18 luni vor fi alocate execuției lucrărilor, după primirea ordinului de începere. Perioada de garanție va fi de 10 ani.

„Contractul semnat astăzi de CNAIR are un istoric aparte”, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Au fost trei decizii ale instanței și șase ale CNSC prin care s-a dispus reevaluarea ofertelor după desemnarea de către CNAIR a câștigătorului acestui contract în anul 2020. Aceste decizii au impus soluția semnării. Interesul public prevalează și vreau să circulăm pe A0 la cele mai înalte standarde”, spune Grindeanu.

Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord), Lotul 3, care se întinde pe o lungime de 8,6 km între DN2/Afumați și DN3/Cernica, va fi construită de către China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC). Valoarea contractului este de 397.996.117,63 lei fără TVA.

În prezent, proiectul se află în stadiul de contractare, după ce a fost semnat în data de 16 martie 2023. Termenul de realizare al proiectului este de 30 de luni, din care 12 luni sunt alocate perioadei de proiectare, iar 18 luni pentru execuția lucrărilor. Lotul 3 al A0 Nord va include un nod rutier care va face legătura cu DN2.

Sursa foto si informatii: hotnews.ro

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.