Cat de periculos este flegmonul de planșeu bucal !? Sfaturi de la un medic dentist-implantolog

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 184 views

Flegmonul de planșeu bucal este o infecție a țesuturilor moi din partea inferioară a cavității bucale, care poate duce la inflamație, durere și umflături în zona respectivă. Această afecțiune poate fi cauzată de bacterii care pătrund în țesuturile moi ale planșeului bucal prin leziuni sau prin dintii afectați de carii sau alte probleme dentare.

Simptomele flegmonului de planșeu bucal pot include durere în zona afectată, umflături sau inflamație, febră, dificultate la deschiderea gurii, dificultate la vorbire sau înghițire, și secreții purulente în zona respectivă.

Este important să se consulte un medic dentist sau un medic specialist ORL pentru a diagnostica și trata flegmonul de planșeu bucal. Tratamentul poate include administrarea de antibiotice, drenajul abcesului sau alte proceduri chirurgicale, precum și gestionarea durerii și a altor simptome asociate cu această afecțiune.

‼️‼️‼️ Referitor la subiectul care de câteva zile tine titlurile în presa ! Pacientul în cauza are un flegmon de planșeu bucal !

Când auzim cum cutare a murit de la o măsea…despre asta e vorba de fapt, da, poți sa mori ! Flegmonul te omoară, nu maseaua. Flegmonul de la maseaua aia ignorata ani de zile.

De câte ori spun și insist până la cicaleală ca nicio o infectie dentară nu trebuie ignorata !!!

✅ Un abces dentar netratat la timp poate conduce la apariția flegmonului de planșeu bucal.

Prognosticul vindecării complete și scăderea riscului de recidivă depind în mare măsura de pacient.

Prezentarea tardivă la cabinetul de medicină dentară crește riscul de complicații care pot amenința viața ! Sper ca omul va trăi, dar va repet, nu se glumește cu abcesul dentar. Nu este gluma !

‼️ Flegmonul din cavitatea bucala trebuie operat ! La timp !Recuperarea dupa o astfel de intervenție e complicata si de lunga durata. Daca infectia s-a raspandit pe o suprafata mare, tratamentul este complex pentru a limita anumite pagube produse de bacteriile care au ajuns in tot corpul. a declarat Popescu Nicoleta Alina pe pagina de facebook, Medic dentist-implantolog la Clinica Dentara Glamour din Targoviste.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.