Cappadocia bate record, se așteaptă cel mai bun an turistic

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 102 views

Regiunea pitorească Cappadocia din Turcia a înregistrat un număr record de turiști în prima jumătate a anului, anticipând un an 2023 istoric în privința vizitatorilor.

Cappadocia, un sit inclus în patrimoniul mondial UNESCO din provincia centrală Nevşehir, a atras atenția la nivel global în ultimii ani. Acest interes a fost generat de conurile vulcanice unice cunoscute ca “coșuri de zâne”, orașele subterane misterioase, călătoriile cu balonul cu aer cald, locuințele cioplite în stânci și biserici, capelele și refugiile folosite în primele zile ale creștinismului.

În ceea ce privește vizitatorii muzeelor și ruinelor, numărul acestora a atins 174.222 în ianuarie, 99.389 în februarie, 168.223 în martie și 429.142 în aprilie – în total 870.976.

Anul trecut, Cappadocia a fost vizitată de peste 4,1 milioane de turiști, cele mai populare atracții fiind Muzeul în aer liber Göreme, Ruinele Zelve și orașul subteran Kaymaklı.

În primele patru luni ale acestui an, Muzeul în aer liber Göreme a găzduit 229.337 de turiști, Ruinele Zelve au fost vizitate de 211.772 de turiști, iar orașul subteran Kaymaklı a primit 114.779 de turiști.

Statisticile Ministerului Culturii și Turismului arată că numărul de vizitatori în principalele centre turistice din regiune a fost de 552.734 în 2022, 271.999 în 2021, 322.894 în 2020, 774.341 în 2019 și 705.999 în 2021.

„Geografia noastră este unică. Nu există alt loc ca acesta în lume. Devine un punct de interes crescând anual”, a spus Mehmet Aktürk, primarul districtului Ürgüp, pentru Agenția Anadolu (AA).

Se preconizează că numărul vizitatorilor din acest an va depăși chiar și cel de anul trecut, a adăugat el.

Abdullah Inal, un reprezentant al Uniunii de Servicii de Infrastructură a Regiunii Turistice Cappadocia, a menționat că turiștii din China și Japonia vor începe să vină în a doua parte a anului.

“Observăm o evoluție favorabilă pe piața sud-coreeană, iar numerele indică o creștere semnificativă. Cu toate acestea, Brazilia, Columbia și Mexic sunt esențiale pentru noi. Acestea vizitează regiunea noastră pe tot parcursul anului, aducând vitalitate, dar cifrele nu arată multe schimbări. Prezența turiștilor din China și Japonia va avea un impact pozitiv major asupra noastră”, a continuat el.

Această creștere a interesului pentru Cappadocia reflectă o apreciere globală a culturii și istoriei sale bogate. Orașele sale subterane, muzeul în aer liber și peisajul lunar oferă o experiență unică pentru vizitatori.

În plus, experiențele personalizate, cum ar fi călătoriile cu balonul cu aer cald, conferă acestei destinații un avantaj competitiv în industria turistică. Acest lucru, împreună cu strategia bine gândită de promovare a turismului, a dus la creșterea constantă a numărului de turiști.

Cu toate acestea, în ciuda succesului înregistrat, autoritățile locale sunt conștiente de necesitatea de a echilibra turismul cu protecția patrimoniului cultural și natural al regiunii. Aceștia rămân dedicați menținerii Cappadociei ca destinație de top, protejând în același timp peisajul său unic și patrimoniul cultural pentru generațiile viitoare.

În timp ce turismul continuă să crească, autoritățile și operatorii de turism vor trebui să se asigure că această creștere este gestionată în mod durabil și responsabil, protejând valorile unice ale Cappadociei și asigurându-se că acestea pot fi apreciate de generațiile viitoare.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.