Călin Georgescu – marea surpriză a alegerilor prezidențiale. Fostul oficial ONU, cadru universitar este marea revelație a unor alegeri în care partidele au picat testul credibilității.
Călin Georgescu a fost discipolul marelui academician Mircea Malița. O mărturisire publică a fost aceea că primul contact cu Europa Occidentală a fost cu ocazia unei acțiuni din 1990.
Călin Georgescu – o acțiune de comemorare a jurnalistului belgian Danny Huwe, mort la Revoluție
Călin Georgescu s-a născut la 26 martie 1962, la București, într-o familie de preoți și ingineri. Format în elita aristocrației Cartierului Cotroceni, Călin Georgescu a urmat drumul deschis de tatăl său, inginer Scarlat Georgescu, în știința pedologiei. După studii de specialitate la Institutul Agronomic „Nicolae Bălcescu”, un Doctorat în Pedologie.
Fiind discipol al maestrului academician Mircea Malița, Călin Georgescu a participat la comemorarea în 1990, în zona Răzoare-București a morții la 24 decembrie 1989, a jurnalistului belgian Danny Huwe. Ambasadorul Belgiei la momentul respectiv, l-a invitat la o întrunire. Apoi a lucrat pentru maestrul Mircea Malița în mai multe ministere, la Mediu, Ministerul de Externe.
Călin Georgescu – dezvoltarea durabilă în România. Cariera la ONU
Călin Georgescu s-a format în politici de mediu. Ca manager de proiect, a coordonat peste 40 de proiecte ajutând autoritățil locale din România. Aceste proiecte s-au derulat între anii 1996 și 2008. Proiectele au fost coordonate în cadrul Programului „Agenda Locală 21”. Acesta a reprezentat dezvoltarea durabilă sub egida Națiunilor Unite și a Programului ONU pentru Dezvoltare.
Între anii 2000 și 2011, a fost director executiv la Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă. Acesta a fost creat în 1997 sub egida Academiei Române ca o agențieîn cadrul PNUD.
În perioada 2006 și 2012, dr.ing. Călin Georgescu a fost Director executiv al Institutului de Proiecte pentru Inovație și Dezvoltare. A coordonat Proiectul „Reprofesionalizarea României”. A fost autorul unui raport cu soluții efective pentru ieșirea din criză și dezvoltarea durabilă a României
În perioada 2010–2012, a lucrat raportor special al ONU. A monitorizat efectele adverse ale traficului și depozitării ilicite de produse și deșeuri toxice. Evident, totul a fost realizat din perspectiva pericolului de încălcare a drepturilor omului (UN Special Rapporteur on the adverse effects of the illicit movement and dumping of toxic and dangerous products and waste on the enjoyment of human rights). activat în cadrul Biroului Națiunilor Unite al Înaltului Comisar pentru drepturile omului (UN Office of the High Commissioner for Human Rights – OHCHR).
Activitatea în ultimul deceniu
Din anul 2013, Călin Georgescu a devenit Președinte al Centrului European de Sprijin din Winterthur (Elveția) al Clubului de la Roma (European Support Centre for the Club of Rome).
Din 2021, a devenit cadru didactic la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – Centrul universitar Pitești. Din anul 2024, ocupă postul de lector.univ.dr.