Azi, este Sfântul Nectarie! Ce minuni a făcut și ce maladie cumplită vindecă?

de Florian
0 Comentariu 53 views

Sfântul Nectarie este sfântul care vindecă teribila maladie a cancerului.  El a fost un exemplu de smerenie și sfințenie, iar viața și moartea sa au inspirat și continuă să inspire mulți oameni să se apropie de Dumnezeu și să caute ajutorul său în momentele dificile ale vieții.

A reușit să formeze spiritual mulți tineri iubitori de Hristos, pregătindu-i pentru slujirea preoțească. În taina inimii sale, fericitul ierarh Nectarie era un adevărat isihast și un mare rugător al rugăciunii lui Iisus, care îi aducea multă pace, bucurie, blândețe și răbdare.

Dorind să se retragă într-un loc mai liniștit, Sfântul Nectarie a construit între anii 1904-1907, cu ajutorul mulțimii de credincioși și ucenici, o frumoasă mănăstire de călugărițe pe insula Eghina, aproape de Atena. Aici a organizat o viață de obște, în conformitate cu tradiția Sfinților Părinți.

S-a retras în această mănăstire și a dus o viață înaltă de smerenie și slujire, dedicându-se total rugăciunii și dăruindu-se celor care veneau la el în căutare de binecuvântare, rugăciune și îndrumare spirituală. L-a avut ca ucenic pe Sfântul Cuvios Sava cel Nou (†1948), un mare nevoitor al secolului al XX-lea, care a adormit în Domnul pe insula Kalimnos.

Mulți săraci și bolnavi, lipsiți de orice ajutor, veneau la Sfântul Nectarie ca la tatăl lor spiritual. De aceea, el a poruncit maicilor care se nevoiau acolo să împartă hrana cu cei nevoiași și să nu păstreze nimic pentru ele însele, deoarece Dumnezeu, prin mila Sa, îi hrănea pe toți. Cei bolnavi se vindecau prin rugăciunile fericitului Nectarie, deoarece el a fost înzestrat cu darul facerii de minuni.

Într-o vară, când insula Eghina era lovită de secetă, rugăciunile Sfântului Nectarie au adus o ploaie abundentă și recoltele au fost bogate, astfel încât toți au avut suficientă hrană. Din acest motiv, atât laicii, cât și călugării îl cinsteau pe Sfântul Nectarie ca pe un păstor și un vas ales al Duhului Sfânt și îl urmau în toate.

El lucra în mănăstire toată ziua, îndeplinind toate sarcinile necesare și oferindu-și întreaga energie și dragoste pentru slujirea lui Dumnezeu și a semenilor săi. Fie că era vorba de slujbele bisericești, de îndrumarea spirituală a ucenicilor sau de ajutorarea celor nevoiași, Sfântul Nectarie nu se odihnea niciodată în a-și împlini datoria de slujitor al lui Hristos, scrie site-ul Crestinortodox.ro.

El a trăit în a doua jumătate a secolului XIX și primele două decenii ale secolului XX. A slujit în Egipt și în Grecia.

Sursa foto: Pro TV

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.