Avocata româncă de succes care a învins Gabriel Resources!

de Florian
0 Comentariu 85 views

România stătea pe un butoi cu pulbere. Dosarul Roșia Montană  în caz că ar fi câștigat firma reclamantă contra României ar fi fost prilej de acuzații și război mediatic. Totuși, o asociere dintre o firmă de avocați din România LDDP și o firmă elvețiană, LALIVE a reușit un triumf istoric!

Principalul avocat al României a fost doamna conf.univ.dr. Ioana Crenguța Leaua, de la LDDP, firmă pe care ea a înființat-o în 2003. Este o ardeleancă din Târgu Mureș, ambițioasă și un patriot adevărat.

Cine este acest strălucit avocat și cadru didactic? Din CV-ul domniei sale, reiese că deține nu mai puțin de două licențe în domeniul juridic (Iași), domeniul administrativ (Sibiu), un doctorat în Drept și multiple specializări internaționale. A intrat în Baroul București în 1996, acum 28 de ani.

A îmbinat munca de avocat cu pregătirea tinerelor generații. Și-a început cariera universitară acum 26 de ani, lucrând la mai multe universități din țară, la Târgu Mureș și București.

În prezent, predă la Academia de Științe Economice și la Universitatea din București, Facultatea de Drept.

Avocatul Ioana Crenguța Leaua nu este la primul succes de răsunet. A reușit să câștige pentru România, procesul contra fraților Micula care solicitau României daune de 9 miliarde lei, din cauză că România n-ar fi respectat tratatele bilaterale cu Suedia, frații Micula având cetățenie suedeză.

Sursa foto: Pixa Bay

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.