Armenia va face antrenamente comune cu SUA!

de Florian
0 Comentariu 26 views

Armenia a decis să reia antrenamentele comune cu forțele militare ale SUA, la o zi după ce devenise ținta ironiilor Kremlinului, scrie Reuters, preluată de Hotnews.ro.

Ministerul Apărării de la Erevan a precizat că obiectivul exercițiului militar „Eagle Partner 2023” care va fi organizat între 11 și 20 septembrie este de a pregăti forțele țării pentru a participa la misiuni internaționale de menținere a păcii. Nu s-a precizat câți militari georgieni sau americani vor lua parte la exercițiul comun arată sursele citate

Anunțul Armeniei se produce pe fondul unei deteriorări fără precedent a relațiilor sale cu Rusia, Erevanul făcând parte și din Organizația Tratatului de Securitate Colectivă, alianța militară condusă de Moscova:

„Vedem că Rusia, datorită unui număr de pași pe care i-a făcut sau a eșuat în a-i face, părăsește ea însăși regiunea. Ne-am putea trezi într-o bună zi să vedem că Rusia nu mai este aici”.

Replica lui Dmitri Peskov, vocea Kremlinului nu s-a lăsat așteptată:

”Nu putem fi de acord cu aceste teze. Rusia este o parte integrală a acestei regiuni. Rusia joacă un rol consecvent, foarte important, în stabilizarea situației din această regiune (…) și vom continua să jucăm acest rol.”

Sursa foto: Hotnews.ro

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.