Amalia Bellantoni, comunicat în care cere fair play în timpul campaniei electorale

de Florian
0 Comentariu 287 views

Amalia Bellantoni este de ceva timp Președintele Filialei Județene a Partidului SOS România. În această calitate, Amalia Bellantoni a trimis un comunicat în care face apel la fair play și la evitarea jignirilor la care s-au dedat unele persoane în ultima vreme:

„Comunicat de presă
Organizația Județeană Călărași a Partidului S.O.S. România,
Președinte Amalia Bellantoni
În emisiunea „Punctul culminant” de la postul de televiziune România TV, moderatorul emisiunii, domnul Victor Ciutacu a acordat, nepermis de mult, ocazia domnului Dumitru Silvestru Șoșoacă de a lansa noi acuzații la adresa doamnei senator Diana Iovanovici Șoșoacă, Președintele Partidului S.O.S. România. În această emisiune, au fost prezentate, fără a fi păstrată limita de obiectivitate necesară, fragmente din afirmațiile domnului Silevstru Șoșoacă și ale doamnei Elena Valentina Cioancă, de natură a aduce jigniri la adresa doamnei senator Diana Iovanovici Șoșoacă, Președintele Partidului S.O.S. România. Au fost jigniri care țin de natură personală, fizică, fiind folosite expresii de genul „Grasă, 136 kg în viu, urâtă, mincinoasă”etc.
În calitate de lider al Organizației Județeană Călărași a Partidului S.O.S. România, dar și de femeie, fac apel la deontologia profesională a jurnaliștilor de la România TV dar și de la alte posturi precum Realitatea Plus.
O femeie, mai ales dacă a dat naștere unor copii, cunoaște transformări, uneori ireversibile ale corpului, mai ales dacă intervin dereglări de natură hormonală. Un om nu este gras sau slab, urât sau frumos că așa a vrut el, modul cum arătăm este o consecință a implicării noastre în societate.
Invoc aici un episod dintr-o întâlnire diplomatică în care unii au scos armele, ceilalți stilourile, spunând „fiecare, cu armele lui!”
Atunci când nu există argumente solide obiective în a critica o personalitate politică recunoscută așa cum este doamna senator Diana Iovanovici Șoșoacă, Președintele Partidului S.O.S. România, cei care o critică apelează impardonabil la jigniri.
Lăsând la o parte mediul on-line, presa audio-vizuală ar trebui să fie obiectivă, să fie o scenă a dezbaterilor decente, cu argumente politice.
Ca absolventă a unei Facultăți de Litere, reamintesc aici programul publicat la debutul Revistei Dacia Literară, la 30 ianuarie 1840, la Iași.
Acolo, Mihail Kogălniceanu, mare om politic, artizan al Unirii și Independenței Naționale a României, scria: „vom critica opera și nu persoana”!
Mi-aș dori ca apropiata campanie electorală să fie o scenă a dezbaterilor onorabile, cu argumente, fără jigniri și fără discriminări sau atacuri la persoană!
Organizația Județeană Călărași a Partidului S.O.S. România,
Președinte Amalia Bellantoni”

Sursa foto: Facebook

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.