Acțiunile NVIDIA au scăzut cu 7% din cauza interzicerii exporturilor de cipuri în China

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 67 views

Înăsprirea restricțiilor comerciale SUA cu China

În cursul anului anterior, guvernul Statelor Unite a pus în aplicare o interdicție asupra exportului unor modele de cipuri avansate către China. Cu toate acestea, planurile actuale indică o extindere a acestor restricții. Mai mult, SUA intenționează să consolideze măsurile pentru a preveni eludarea acestor interdicții de către companii.

Repercusiuni asupra acțiunilor NVIDIA

Ca răspuns la aceste restricții înăsprite privind exporturile de cipuri către China, acțiunile NVIDIA au suferit o scădere. La ora 16:53, conform orei României, cotațiile principalelor tehnologii au înregistrat o diminuare de 7,85% pe bursa NASDAQ, ajungând la 424,8 dolari pe acțiune.

Detalii privind restricțiile asupra cipurilor NVIDIA

Conform surselor de la CNBC, Departamentul de Comerț al SUA are planuri de a interzice exporturile de cipuri de înaltă tehnologie folosite în cercetările din domeniul inteligenței artificiale către China. Anterior, SUA a blocat NVIDIA de la a exporta modelul de cip H100 către China. Totuși, se permitea exportul modelelor de cipuri mai puțin performante, H800 și A800. Cu noile măsuri înăsprite, aceste modele nu vor mai putea fi vândute în China. Aceste informații au fost validate de către un oficial de rang înalt american pentru Bloomberg.

Impact asupra altor companii

Se preconizează că noile restricții vor avea un impact asupra anumitor modele de cipuri produse de Intel și AMD. Răspunsul pieței a fost unul negativ, cu acțiuni ale Intel scăzând cu 3,42% și AMD cu 3,99% la NASDAQ, înregistrat la ora 16:47, conform orei Moscovei.

Detalii suplimentare despre restricții

Pe lângă interdicția cipurilor, autoritățile SUA intenționează să restrângă și exportul de echipamente folosite în producția de semiconductori. Cu toate acestea, cipurile folosite în produsele de larg consum, cum ar fi console de jocuri și telefoane mobile, nu vor fi afectate. În schimb, companiile ar putea fi obligate să notifice Departamentul de Comerț pentru comenzi care implică cipuri de performanță înaltă.

Declarații oficiale

Secretarul american pentru Comerț, Gina Raimondo, a subliniat că intenția restricțiilor este de a preveni China să acceseze tehnologii avansate care ar putea fi folosite în progresele din domeniul inteligenței artificiale, mai ales în contextul militar. CNBC a avertizat că aceste restricții ar putea determina China să adopte măsuri de represalii împotriva companiilor americane active în China.

Anticiparea restricțiilor

Existau așteptări în legătură cu înăsprirea restricțiilor. Reuters a menționat că anunțuri legate de aceasta ar putea apărea în acea săptămână. Wall Street Journal a indicat deja în iunie posibilitatea ca administrația președintelui Joe Wyden să analizeze aceste interdicții. NVIDIA a observat în august că, deși restricțiile nu ar afecta imediat veniturile, pe termen lung acestea ar putea avea un impact negativ asupra afacerii.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.