Vom avea cipuri pentru memorie în creier? O spune Rectorul UBB Cluj

de Florian
0 Comentariu 76 views

Am spune că ar fi o declarație a unui om de știință care lucrează în fabricarea unor astfel de dispozitive, însă declarația vine de la Rectorul UBB Prof.univ.dr. Daniel David, unul dintre cei mai citați profesori români pe plan mondial.

El susține că peste un deceniu, oamenii vor avea probleme de memorie și că se va interveni asistat asupra acestor deficiențe, scrie Adevărul.ro.

Afirmația a fost făcută la Summitul Rethink de la Poiana Brașov:

Tehnologia o să creeze noi valori la care nici nu ne gandim acum, noi trebuințe care nici nu ne trec prin cap, noi interese la care nici nu visăm în acest moment (…) Dar când se întâmplă aceste mișcări, oamenii ar trebui să conștientizeze că se va întâmpla o schimbare, ca să poată alege liber. Să nu fie ceva forțat, să nu fie ceva mascat, să nu fie ceva ascuns, ci să fie o chestie transparentă în care omul să poată să aleagă dacă merge spre acea schimbare a umanității sau nu. Oricât ne dam peste cap, în 5 sau 10 ani o sa avem implanturile cerebrale. Deja le avem. Deocamdată le folosim pentru a trata epilepsia rezistentă la tratamentele clasice, le folosim pentru diverse forme de Parkinson

Pentru a ne optimiza atenția, a ne optimiza memoria, a optimiza alte funcții cognitive. Și n-are sens să trăim cu iluzia că nu se va întâmpla sau că prin etică sau științe sociale o sa blocăm lucrul ăsta. Nu, o să apară integrarea fizic cyber. Întrebarea este: cum facem, și aici iar mă întorc la zona de etică și științe sociale, ca aceste dezvoltări să nu producă polarități? Adică să nu fie unii oameni care să-și permită o astfel de tehnologie și alți oameni care n-o să-și permită o astfel de tehnologie și o să apară în specia umană niște categorii foarte diferite care se vor război între ele. Asta este o problemă serioasă de etică și științe sociale. Deci vedeți, când vorbim despre contextul acceptabilității sociale și de etică asupra devzvoltării tehnologiei, eu zic că trebuie să privim și mai departe, nu doar acum să ne protejăm umanitatea. Umanitatea se va schimba și trebuie să avem grijă ca aceste transformări să nu producă polarități sau războaie între noi, sau între triburi, ca să spun așa, unii care își vor permite, alții care nu-și vor permite aceste upgrade-uri tehnologice”.

Evident, nu se știe dacă vom fi oameni sau cyborg, sau dacă tehnologia aceea va permite controlul asupra oamenilor de la distanță. Și mai este ceva: nu știm ce se practică în prezent, dacă astea cu acele cipuri vor apărea peste un deceniu. De regulă, noutatea ajunge la „mase” când s-a învechit pentru cei „din spatele ușilor închise”.

Sursa foto: Adevărul

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.