Ucraina va primi patru avioane de luptă MIG-29 de la Polonia în următoarele zile. Vor urma și altele

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 71 views

Joi, Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a anunțat că patru avioane MIG-29 vor fi livrate Ucrainei în curând. La o conferință de presă, a adăugat că și alte avioane MIG se pregătesc de transfer, conform informațiilor furnizate de Polskie Radio.

Declarând că va preda Ucrainei patru aeronave în stare deplină, el a adăugat că pregătirea și repararea celorlalte se vor întreprinde în câteva zile, din câte își amintea.

În timpul anunțului președintelui Duda, Andrii Iermak – șeful de cabinet al președintelui ucrainean – a făcut aluzie la donația Poloniei prin postarea a patru emoji-uri cu avioane.

Polonia este prima țară membru NATO care a răspuns la rugămintile Kievului privind achiziționarea de aeronave militare. Liderul polonez nu a menționat dacă alte țări vor urma același exemplu.

Jaroslav Nad, ministrul slovac al apărării, a declarat săptămâna trecută că este timpul ca Slovacia să se hotărască dacă va trimite sau nu avioane în Ucraina.

De la izbucnirea invaziei Rusiei, Varșovia a fost unul dintre cei mai vocali susţinători ai Ucrainei. Luna trecută, Polonia a fost prima țară care a oferit tancuri Leopard 2 de fabricație germană pentru Ucraina. În plus, Polonia a furnizat tancuri mai vechi, dar modernizate, precum și muniţii și alte echipamente militare de fabricație sovietică.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, s-a adresat în mod repetat Statelor Unite, încercând să obțină avioane F-16; însă președintele Joe Biden a respins solicitările până în prezent.

În luna trecută, Biden a spus că Ucraina nu are nevoie de F-16 în prezent, într-un interviu acordat postului ABC News.

Când s-a pus întrebarea dacă președintele Biden ar trimite vreodată F-16 în Ucraina, el a declarat: “Momentan, exclud acest lucru”.

Cu toate acestea, conform NBC News, doi piloți ucraineni se află în prezent în Statele Unite ale Americii, unde sunt supuși unei evaluări pentru a estima cât timp ar fi necesar pregătirii lor pentru a opera avioane de luptă, inclusiv F-16, conform a două oficiali din Congres și unui înalt oficial american.

Polonia a indicat că nu exclude posibilitatea de a furniza avioane F-16 Ucrainei, iar Emmanuel Macron a pus în discuție trimiterea aeronavelor Rafale către Kiev.

Sursa foto: Wikipedia

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.