Rusia a lansat cu succes o rachetă balistică intercontinentală „avansată”.

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 141 views

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat testarea reușită a unei rachete balistice intercontinentale avansate, care transportă focoase nucleare, și a confirmat că racheta a lovit ținta cu precizie în poligonul de testare. Acest anunț survine la câteva săptămâni după ce Rusia și-a suspendat participarea la cel mai recent acord de control al armelor nucleare cu Statele Unite.

Ministerul rus a comunicat că racheta a fost lansată cu succes de la locul de testare Kapustin Yar și că ogiva a atins o țintă imaginară la terenul de antrenament Sary Shagan din Kazahstan. Tipul de rachetă folosit nu a fost dezvăluit, dar ministerul a menționat că scopul testului a fost verificarea echipamentelor avansate pentru rachetele balistice intercontinentale.

La sfârșitul lunii februarie, președintele Putin a anunțat suspendarea participării Rusiei la Noul tratat START, care prevede limitarea stocurilor nucleare și inspecții reciproce între Rusia și SUA. Putin a adăugat că un nou tip de rachetă balistică intercontinentală va fi desfășurat în acest an, în ciuda unui eșec în lansarea anterioară.

Recent, Putin a anunțat desfășurarea armelor nucleare tactice în Belarus, aducând aceste arme la granița Uniunii Europene, o mișcare condamnată de NATO. Racheta Sarmat, denumită de analiștii occidentali „Satan 2”, poate transporta mai multe focoase nucleare și face parte din noua generație de rachete rusești, descrise de Putin drept „invincibile”.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.