Faliment la Damen Mangalia? Ce face statul ca acționar majoritar?

de Florian
0 Comentariu 95 views

Șantierul Naval Damen, Mangalia, fost Daewoo cu ani în urmă ar putea deveni falimentar. Evident, opinia publică așteaptă răspunsuri de la statul român care este acționar majoritar. Până acum, nicio reacție oficială nu a fost făcută public.

„Adevărul” a primit informații din surse demne de încredere care menționează:

Reprezentanții Ministerului Economiei în AGA au refuzat finanțarea și nu au semnat. Documentul nu a fost semnat nici la cea de-a doua AGA din 11 septembrie”.

„Adevărul” prezintă și punctul de vedere al Damen:

Damen Holding B.V. (Damen) a luat act de difuzarea extinsă în presă și interesul public cu privire la situația Șantierului Mangalia. Având în vedere lipsa de claritate a mai multor narative, compania noastră ar dori să prezinte următoarele precizări. Damen va rămâne în România și își va continua activitatea la Galați. Nu există îndoială că Legea 187/2023 este aplicabilă și Damen este lipsit de controlul operațional și managerial, prin încălcarea totală a acordului inițial de către statul român, de unde și dreptul Damen de a înceta contractul de asociere. Acest lucru a fost recunoscut chiar și în documente oficiale ale Ministerului Economiei din România. Așa cum Damen a notificat toate autoritățile responsabile, încetarea contractului de asociere este deja în vigoare de la 03.08.2023. Damen așteaptă doar cooperarea părții române pentru o implementare eficientă a procedurii de retragere, cu cât mai puține perturbări posibile pentru toate părțile interesate. Soluția nu este să se formeze comitete și comisii. Ceea ce este, în orice caz, prea puțin și prea târziu. Mai mult, Damen Holding nu a fost contactat de nicio autoritate și nu are discuții în prezent cu nicio comisi”.

Așadar încă o ramură forte a construcției navale românești, o legendă de dinainte de 1989 s-ar putea închide.

Sursa foto: Adevărul.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.