CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ AUTISM NEURODIVERSITATE – 9-10 noiembrie 2023 la București! Vezi programul!

de Florian
0 Comentariu 150 views

Autismul și neurodiversitatea sunt realități care ne înconjoară și nu ne pot lăsa indiferenți.

ARTAADHD și Autism Research Institut – SUA(cel mai mare institut de cercetare in autism din lume), vă invită în zilele de 9-10 Noiembrie 2023, cu prezență fizică la  Palatul National al Cercului Militar București și live pe următorul streaming.
Conferința este unică în România prin abordarea multidisciplinară a autismului/neurodiversității de la diagnostic la integrare școlară și socială, scriu organizatorii pe Facebook.
Sanda Gligu a scris pe Facebook:
”SĂ CUNOAȘTEM SPEAKERII ȘI TEMELE CONFERINȚEI:
,,Optimizarea activității adultului cu ADHD, de la cunoaștere la afectivitate” Psih. Drd Psihiatrie Elena Pontbiant.
Psihologul Elena Pontbiant, membru al Asociatiei Psihiatrilor Liberi din România, membru al Consiliului Director, are o vastă experiență în lucrul cu adulții cu tulburări mentale și în special din zona neruodiversității, militant neobosit pentru educatie și prevenție în sănătatea mintală, consilier în psihonutriție, preocupată de abordarea holistică a pacientului.
Adultul cu ADHD este subdiagnosticat în România, iar atunci când este diagnosticat nu are un traseu prestabilit și se pierde adesea în hațisul administrativ în timp ce calitatea vieții lui se deteriorează: pierde joburi, prieteni și uneori familia și asta îl duce adesea în depresie.
Persoanele cu ADHD sunt „ neurodivergente, asta înseamnă că la ei creierul s-a dezvoltat diferit. Când aceste diferențe sunt mari persoanele cu ADHD : tind să fie neglijente în activități; să aibă probleme în a urmări dialoguri; probleme in indeplinirea sarcinilor; inconstantă sau aversiune în implicarea în anumite activități, uită adesea lucruri importante, pierde obiecte; este distras cu ușurință; nelinistit, agitat, impulsiv; dificultate de a avea răbdare în fața unei sarcini, logoree etc. Toate acestea pot fi împovărătoare și pot duce la o scădere a stimei de sine și a calității vieții persoanei cu ADHD. Psih. Drd. Elena Pontbriant ne va prezenta o minitrusă de metode si tehnici pe care persoanele adulte cu ADHD să le folosească pentru a-și crească calitatea vieții.
Vă așteptăm cu drag să ne informăm de la cei mai buni si apoi să fim mai buni părinti, profesioniști si astfel să oferim o viață mai bună persoanelor cu autism/neurodiversitate!
 Relații 0371380109; 0723361199
Accesează Link înscrieri conferință aici:
Sursa foto: Facebook/Sanda Gligu

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri dezvoltat de echipa SEO AGENCY RO. 

Știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

 

Date comerciale

  • SEO MARKETING AGENCY SRL
  • CUI: 41380160
  • Reg. Com: J15/1263/2019
©2022-2023 EQY News All rights reserved.