Au trecut 40 de zile de la trecerea în neființă a Ministrului Doru Viorel Ursu!

de Florian
0 Comentariu 68 views

Pe 15 aprilie 2024, trecea în eternitate unul din cei mai importanți oameni politici și oameni ai legii din Oltenia și din România. Este vorba de magistratul, avocatul, omul politic Doru Viorel Ursu.  Absolvent de elită al Universității din București, Facultatea de Drept, Doru Viorel Ursu și-a pus amprenta  pe dezvoltarea Poliției Române și sistemului de învățământ al acestei instituții de ordine publică.

A fost un om mare în vremuri grele. Îmi aduc aminte cum ne spuneau nouă profesorii, unii din generația marelui dispărut cam la un deceniu de la Revoluție: „măi, copii, o să trăiți vremuri interesante”.

Dând înapoi timpul, acum 34 de ani, realizez cam ce a însemnat Doru Viorel Ursu. acum la 40 de zile de la plecarea sa în altă dimensiune… Alea au fost vremuri „interesante”… nu voi mai apuca să le văd analizate în cărți așa cum trebuie. Măcar noi de acum încolo să avem grijă să reconstituim trecutul recent… să le fie ușor celor ce vin după noi în restabilirea adevărului istoric…

Am trăit într-o „colivie cu ciori vopsite” ca să parafrazez titlul uneia din cărțile sale. Evident, ne facem că nu vedem, că nebunia anilor 90 se întoarce, având așa și un cocktail de extremism de dreapta și populism… ce nu prea mai avem, nu prea mai avem oameni precum Doru Viorel Ursu..

Sursa foto: Arhivă

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.