Artistul italian Dario Gambarin a sculptat un portret gigant al lui Pablo Picasso folosind un tractor pentru a marca cea de-a 50-a aniversare de la moartea pictorului spaniol

de Redactor Alexandru Razvan
0 Comentariu 236 views

Artistul italian Dario Gambarin, renumit pentru creațiile sale de land art, a realizat cel mai mare portret al lui Pablo Picasso din lume, folosind un tractor în loc de pensulă și un câmp din provincia Verona drept pânză, potrivit publicației The Guardian.

Inspirat de celebrul autoportret al lui Picasso din 1907, Gambarin a reprodus chipul artistului spaniol pe teren. În ciuda asemănării remarcabile cu portretul original, opera poate fi admirată doar din aer.

Aceasta nu este prima lucrare impresionantă a “artistului tractor”. În ultimul deceniu, Gambarin a devenit faimos pentru portretele oamenilor celebri realizate pe câmpurile din nordul Peninsulei Apenini. În 2013, el l-a portretizat pe fostul președinte american John F. Kennedy, programând lucrarea să coincidă cu a 50-a aniversare a tentativei de asasinat asupra liderului. De asemenea, artistul a folosit un tractor cu plug și grapă pentru a-l reproduce pe Papa Francisc, inspirat de anunțul Papei privind ziua de post și rugăciune pentru pace în Siria.

Gambarin a fost de asemenea activ în timpul alegerilor prezidențiale americane din 2016, realizând portrete “verzi” ale lui Hillary Clinton și Donald Trump. El a scris cuvântul “Ciao” sub umărul stâng al lui Trump, în semn de salut.

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.