Cum să alungi depresia de după Sărbători!

de Florian
0 Comentariu 75 views

Sărbătorile de iarnă sunt cel mai lung sezon al anului, încep pe 30 noiembrie și se încheie pe 7 ianuarie. Chiar dacă zilele efective de concediu sunt puține, sunt minivacanțe, starea depresivă poate apărea. Practic, ziua de Crăciun a devenit ținta unei campanii în care orașele de decorează, magazinele se pavoazează cu brazi, beteală, globulețe, Sunt oferte peste oferte, peste tot este muzică de Crăciun. Unele canale TV difuzează filme tematice cu cel puțin 2 luni înainte de Crăciun. La fel și unele posturi de radio.

Săptămâna dintre Crăciun și Anul Nou este una în care zilele libere alternează cu zilele de muncă. Practic, starea depresivă se instalează în Ziua de Anul Nou, când dintr-o dată, programele speciale dispar.

Renunțarea la Pomul de Crăciun, care de regulă, e împodobit de la Sfântul Nicolae de pe 6 decembrie poate crea disconfort.

O soluție este aceea a integrării Sărbătorii Botezului si Sfântului Ion, ca o perioadă de pregătire sufletească. O soluție de evitare a depresiei ar fi să îți păstrezi ritmul obișnuit zilnic chiar și în zile de sărbătoare.

De exemplu, poți să alegi un moment al zilei în care să lucrezi ceva pentru locul de muncă sau pentru hobby-ul tău. Asta te va face să nu simți golul de după sărbători. Evident, ești cu familia, primești vizite sau faci vizite, dar este bine să nu îți părăsești ocupația zilnică.

În plus, trebuie să te gândești, că, de regulă urmează Valentines Day, 1 martie, 8 martie, Sfintele Paști. În acest an, Paștile sunt pe 5 mai, foarte târziu, în limita superioară a perioadei. Așadar, te poate consola faptul că minivacanța de Paști va scurta timpul până la concediul estival. Adică mai sunt patru luni până la Paști.

Prima săptămână a anului poate fi folosită pentru reintrarea în ritm. Poți să alegi să te relaxezi, să îți planifici programul, să faci planuri adică să nu cheltui inutil energia acumulată în perioada de relaxare.

Evident, tutorialele cu sfaturi sau chiar discuția cu un psiholog poate fi și ea utilă dacă se constată riscul unei stări depresive pregnante.

Sursa foto: Fcaebook

RECOMANDĂRI EQYNews.ro

Lasă un comentariu

EQY NEWS

Portal de știri din Business, Life, Politica, Sănătate, Tehnologie și multe alte lucruri utile speciale pentru cititori.

©2022-2024 EQY News All rights reserved.